Smålandscupen: IF Ariel klara för åttondelsfinal efter vinst mot Månsarps IBK

INNEBANDY

På fredagskvällen spelade division 2-laget IF Ariel sin tredje och sista gruppspelsmatch i Smålandscupen 24/25. Man mötte på bortaplan Månsarps IBK (division 3) och tog en komfortabel seger med 9-1, vilket innebar gruppseger och avancemang till åttondelsfinal.

Hemmalaget missade en straff efter 11.18 i första perioden, vid den tidpunkten ledde gästerna matchen med 2-0. En målskörd som bortalaget hann fördubbla innan paussignalen ljöd.

Förkrossande skottstatistik

Mellanakten slutade 1-1, trots att Kristdalalaget vann skotten med förkrossande 21 mot 1. Även i sista tredjedelen sköt Ariel 21 skott mot Månsarps mål, och skottstatistiken för hela matchen blev 52-15 till gästerna.

Passningskung

När bortalagets Adam Waktel passade fram till matchens sista mål (9-1) inprickat av Simon Zetterling, så var det hans femte målgivande passning för kvällen. Noterbart är också, att målvakten i IF Ariel Alexander Adolfsson med den fina räddningsprocenten 93.3 fick en passningspoäng. Han assisterande, då Emil Johansson gjorde 2-0 till laget från Kristdala.