Smålandcupen: IF Ariel har gruppsegern inom räckhåll efter vinst mot Sävsjö IBK

INNEBANDY

IF Ariel spelade sin första tävlingsmatch i innebandy för säsongen på fredagskvällen detta i gruppspelet i Smålandscupen 24/25. Man mötte på bortaplan division 2-kollegan Sävsjö IBK och kunde till slut vinna med 7-6.

Kristdalalaget hade kommandot målmässigt ända fram till slutsignalen efter att ha tagit ledningen med 1-0, när ca 3 min. återstod av första perioden.

Vid ställningen 2-0 till gästerna i början av mellanakten så missade hemmalaget en straff, vilket senare skulle visa sig vara en matchavgörande händelse.

Tog ledningen

Det stod både 3-0, 4-1 och 6-2 till Ariel i matchen. Simon Zetterling sköt in bollen i mål ca 11 minuter in i sista tredjedelen, vilket betydde en ledning med 7-3 för bortalaget. Matchen var dock inte avgjord i och med detta, ty Sävsjö ville annat och reducerade tre gånger (4-7, 5-7 och 6-7) men kom inte närmare än så.

I gruppen ingår också IBK Husar (div. 4) och Månsarps IBK (div. 3). Dessa två lag möttes i Olsbergs Arena i Eksjö på fredagskvällen, och gästerna från Månsarp vann med hela 12-3. Gruppsegraren går till åttondelsfinal.

Sävsjö IBK vs IF Ariel 6-7

Periodsiffror: 0-2, 2-3, 4-2

Skott: 25-28 (3-6, 9-12, 13-10)

Publik: 178

IF Ariels målskyttar: Rasmus Linde 2, Emil Johansson (på straff), Adam Waktel, Simon Danielsson, Adam Lergeborg och Simon Zetterling.

Text: Fredrik Nilsson