ANNONS

Glass
Foto: Sia Glass

Så mycket dyrare har glassen blivit

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SVERIGE

Det är sannerligen dyrtider – vilket även märks på glasspriset.

”Enligt Matpriskollens snittpriser är exempelvis storsäljaren Magnum mandel från GB Glace i år 13 procent dyrare. Piggelin-priset har gått upp med 24 procent”, skriver nyhetsbyrån TT.

Tillverkaren Sia Glass har redan höjt priset vid två tillfällen i år – och ytterligare en kan vara på gång, säger Stefan Carlsson, vd för Sia Glass, till TT.

Hittills har det inte handlat om någon jättehöjning jämfört med tidigare år, betonar han.

– Det är ett antal produkter, lite drygt hälften, som vi har höjt med max en krona. Exempelvis Storstrut, som är en storsäljare, kostade 26 kronor och det rekommenderade priset i år är 27 kronor, säger han till TT, som konstaterar att det är dyrt för glasstillverkarna att driva sina fabriker för närvarande – vilket är kopplat till de stigande energi- och råvarupriserna.

Glasskartan.

Enligt Statistiska centralbyrån, SCB, låg den genomsnittliga prisökningen på mjölk och grädde på drygt nio respektive knappt fem procent i april i år, jämfört med samma period 2021.

– Många råvaror har gått upp ganska kraftigt i pris, allt från mjölken till plastemballage, säger Stefan Carlsson till TT.

Det återstår att se om priset på glass kommer att höjas ytterligare. Men en eventuell höjning kommer inte att påverka priset på styckvaror, utan då handlar det enbart om det som säljs inom dagligvaruhandeln.

Foto: Sia Glass/Pressbild

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS