SOMMARRECEPT
Receptet presenteras i samarbete med Johanna Morina som driver JM’s Cakes i Oskarshamn. Baka och njut av något gott!
Denna cheesecake är så god och lätt att göra!
Det blir ca 6-8 bitar i en 20 cm form. Börja med att klä formen med bakplåtspapper, både botten och ringen.
Botten
Mixa ett 1/2 pkt digestive kex i en blender och blandas med 100gr smält smör.
Häll ner kex blandningen i formen och fördela jämnt över botten. Ställ in i kylen för att kallna medans du gör fyllningen.
Fyllning
300 gr Philadelphia ost
4 dl vispad grädde
1/2 dl florsocker
1/2 burk dulce de leche
Blanda allt tillsammans i en bunke och häll i springformen. Ställ i kylen några timmar. Frysen funkar också för snabbare resultat. Ta bort ringen från springformen och dra av bakplåtspappret. Bred ut resten av dulce de lechen över cheesecaken, dekorera med Ferrero Rocher och njut!
Johanna Morina heter jag och driver företaget JM’s Cakes i Oskarshamn. Jag bakar allt från kakor till avancerade bröllopstårtor. Den röda tråden i JM’s Cakes är att allt bakas från grunden med närproducerade råvaror, just för att du som kund ska få den bästa smakupplevelsen. Jag hoppas att mina recept kommer att inspirera er under sommardagarna. Varför inte passa på att baka med barnen, någon kompis eller föräldrarna? Hur du än väljer önskar jag dig och dina kära en underbar sommar! Jag tar emot beställningar och levererar till REKO Oskarshamn.