SOMMARRECEPT
Under hela sommaren kommer vi att presentera härliga recept varje vecka i ett samarbete med Johanna Morina som driver JM’s Cakes i Oskarshamn. Baka och njut av något gott!
Denna paj är så lätt och god att göra! Min svägerska bjöd oss på denna för längesen och alla uppskattade den. Det går utmärkt att byta ut bananerna mot till exempel jordgubbar.
Banoffeepaj
Ingredienser
• 14 digestivekex (ca 2/3 paket)
• 100 g smör
• 1 burk karamelliserad mjölk (ca 400 g)
• 3 bananer
• 3 dl vispgrädde
Gör så här
- Mixa kexen i en matberedare.
- Smält smöret och blanda med kak smulorna. Häll ut blandningen i en valfri form, ca 20-25cm i diameter.
- Låt formen stå i kylen att stelna ca 20 min.
- Bred ut karamelliserad mjölk över hela bottnen och lägg skivade bananer ovanpå.
- Vispa grädden fluffig och bred ut på kakan.
- Klar och färdig att avnjutas!
Johanna Morina heter jag och driver företaget JM’s Cakes i Oskarshamn. Jag bakar allt från kakor till avancerade bröllopstårtor. Den röda tråden i JM’s Cakes är att allt bakas från grunden med närproducerade råvaror, just för att du som kund ska få den bästa smakupplevelsen. Jag hoppas att mina recept kommer att inspirera er under sommardagarna. Varför inte passa på att baka med barnen, någon kompis eller föräldrarna? Hur du än väljer önskar jag dig och dina kära en underbar sommar! Jag tar emot beställningar och levererar till REKO Oskarshamn.