SVERIGE
Forskarna har kommit fram till att kaffe i måttliga mängder, tre-fyra koppar per dag, är nyttigt.
Forskarna pekar exempelvis på minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar, skriver Svenska Dagbladet (SvD).
När det gäller dödligheten i allmänhet, totalt sett, så minskar den om man dricker nämnda kaffemängd.
Det visar, bland annat, en forskningsgenomgång som tidskriften Circulation har publicerat.
Effekten är större om du dricker filtrerat kaffe istället för ofiltrerat, som kokkaffe eller espresso.
“Kaffe bidrar också aningen oväntat med kostfiber. Några koppar kan ge nästan lika mycket som morgonmüslin”, skriver Tim Spector, professor vid King´s college i London, i sin nya bok “Spoon-fed – why almost everything we know about food is wrong”, rapporterar SvD.
TEXT
PETER A ROSÉN
FOTO
FOTOAKUTEN.SE
Chefredaktör & ansvarig utgivare. Utbildad journalist med mångårig erfarenhet från flera lokaltidningar som nyhetsreporter, sportreporter och fotograf.