ANNONS

Bild på publiken i hockeymatchen mellan IK Oskarshamn och Rögle BK
Foto: Peter A Rosén

Pensionär riktar kritik mot IK Oskarshamns biljettpriser i slutspelet: “Ska inte diffa så mycket”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

120 kronor.

Så mycket dyrare är en ståplatsbiljett för en pensionär som ska gå på slutspelshockey i Be-Ge Hockey Center i Oskarshamn – jämfört med Catena Arena i Ängelholm.

En läsare uppmärksammar oss på detta på torsdagen.

“Jag förstår att de behöver intäkter – men merparten av SHL-lagen har pensionärsrabatt”

PENSIONERAD IKO-SUPPORTER

– Det ska inte behöva diffa så mycket. Jag förstår att de behöver intäkter – men merparten av SHL-lagen har pensionärsrabatt. Tidigare hade jag säsongskort i Be-Ge Hockey Center – och då fick jag en pensionärsrabatt, säger han.

En pensionär som vill se IK Oskarshamns fajter i kvartsfinalserien mot Rögle BK får betala 180 kronor för en ståplatsbiljett.

I Ängelholm betalar pensionärer 60 kronor för en ståplatsbiljett.

ON ringer till IKO:s klubbchef Martin Åkerberg och frågar varför pensionärsrabatten lyser med sin frånvaro på ståplats.

“Alla klubbar är fria att prissätta sina biljetter som de vill – och vi har inte haft pensionärsrabatter på våra biljetter på många år, varken på sittplats eller ståplats”

MARTIN ÅKERBERG, KLUBBCHEF I IK OSKARSHAMN

– Ståplatsbiljetterna kostar 180 kronor för alla som är över 18 år – oavsett om man är pensionär eller inte, säger han.

Det är 120 kronor dyrare i Oskarshamn jämfört med Ängelholm. Hur ser du på det?

– Alla klubbar är fria att prissätta sina biljetter som de vill – och vi har inte haft några pensionärsrabatter på våra biljetter på många år, varken på sittplats eller ståplats. Däremot har vi en rabatt för pensionärer som vill köpa ett säsongskort på sittplats.

– Vi har så få platser (hallen tar in 3 275 betalande åskådare), så vi måste försöka hålla snittpriset uppe för att kunna vara med och konkurrera i de här sammanhangen.

– Nu när det är som allra hetast, när vi har de här fantastiska matcherna, så måste vi våga ta betalt – så är det bara. Annars hänger vi inte med i racet över tid, tyvärr.

IKO:s klubbchef Martin Åkerberg. Arkivfoto: Peter A Rosén

Det handlar om tillgång och efterfrågan…

– Ja, lite så är det. Det korta svaret är att vi inte har förändrat något.

– Det är bara att beklaga att han inte vill fortsätta att stötta oss med säsongskort. Då hade han fått en rabatt, säger Martin Åkerberg.

“Alla människor som vill komma och se våra matcher är förstås jätteviktiga, men vi behöver också ha resurser för att kunna vara med och satsa. Och då måste vi kunna ta betalt för våra biljetter”

– Alla människor som vill komma och se våra matcher är förstås jätteviktiga, men vi behöver också ha resurser för att kunna vara med och satsa. Och då måste vi kunna ta betalt för våra biljetter.

Hur stor vinst gör ni på den sjätte matchen i kvartsfinalserien (som spelas i Be-Ge Hockey Center på söndag, med nedsläpp klockan 15:00)?

– Jag kan inte gå in på några siffror – men den tredje hemmamatchen är väldigt viktig för oss ur ett ekonomiskt perspektiv. På de andra två hemmamatcherna klarade vi av kostnaderna som är kopplade till detta, med ett litet överskott, men i princip allt som kommer in på söndag blir ren vinst. Vi får ett jättefint resultat som vi kan bära med oss in i nästa säsong, säger Martin Åkerberg.

Och går ni till semifinal så blir det ännu större vinst, förstås…

– Ja, nu ser det dock ut som att det skulle kunna bli Luleå som står för motståndet i sådana fall – och då blir det inte jättemycket pengar över, tyvärr (på grund av resorna). Då blir marginalerna tajtare.

Då får vi väl hoppas på en final…

– Ja, säger Martin Åkerberg och skrattar.

Han fortsätter:

– Jag vet att spelarna och ledarna är taggade. De vill fortsätta att skaka om Rögle. Vi får se hur långt det räcker.

– Ekonomiskt sett så tror jag att vi ser den stora uppsidan av detta nästa säsong – i form av ett ökat intresse och att det blir lite lättare att rekrytera spelare till ett framgångsrikt hockeylag.

“Jag tycker att båda två är bra”

Du kan inte berätta vilken plats tjänstemännen har bestämt sig för när det gäller förslaget på placering av den nya hockeyarenan?

– Nej, det kan jag inte. Jag vet att det finns två möjliga platser kvar. Och jag tycker att båda två är bra. Vi känner oss trygga med den processen. Det känns bra att det har gått så här fort. Det är en viktig fråga för oss. Det ser ut som att den preliminära tidsplanen som vi har lekt med håller – vilket innebär att vi i sådana fall spelar tre säsonger till i den nuvarande hallen, och sedan kan vi flytta in i den nya. Det känns bra.

Den nya arenan är klar 2025 i sådana fall?

– Ja, precis. Då skulle den kunna stå klar redan på vårkanten, vilket innebär att vi kan flytta in i lugn och ro i och med att det inte är högsäsong. Sedan är vi redo när säsongen startar hösten 2025. Det känns bra. Sedan kan tidsplanen ändra sig på grund av att saker och ting drar ut på tiden.

Tjänstemännen ska informera om sitt förslag på ett möte med den parlamentariska gruppen (kommunpolitiker) på Forum i Oskarshamn på måndag. Kommunstyrelsen ska sedan ta ett beslut i placeringsfrågan den 19 april.

Foto:

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS