ANNONS

Ny arena i Oskarshamn, fotomontage
Fotomontage: Oskarshamns kommun

Oskarshamnspartiet säger nej till en ny evenemangs- och hockeyarena i Oskarshamn

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Tidigare på torsdagen gick Sverigedemokraterna ut och berättade att partiet säger ja till en ny evenemangs- och hockeyarena i Oskarshamn. Läs om det här.

Senare samma dag kommer det ett pressmeddelande från Oskarshamnspartiet, som säger nej till arenan i fråga.

”Debatten om en ny arena har pågått länge och den arenautredningen visar enligt Oskarshamnspartiet att Oskarshamns kommun inte har råd med en helt ny arena”, står det i pressmeddelandet.

– Medan andra gärna lovar och skryter om hur en ny arena kommer att lyfta kommunen, så har inget parti kommit med ett seriöst förslag på hur man ska lösa den ekonomiska kris som kommer att prägla kommunen om man bygger arenan, säger Jonathan Sager i Oskarshamnspartiet.

Jonathan Sager, Oskarshamnspartiet
Jonathan Sager. Foto: Peter A Rosén

Oskarshamnspartiet vill i stället se en ekonomisk hållbar lösning där man bygger en träningshall för att utöka istiderna för både IK Oskarshamn och för kommunens ungdomar och föreningar.

“Dra lärdom”

– Istället för att sätta kommunens framtid och ekonomi på spel genom att göra samma misstag som redan gjorts i Karlskrona och Kalmar, när de byggde sina arenor, så borde Oskarshamn dra lärdom av dessa misstag och göra det som borde vara självklart. Det vill säga inte upprepa samma misstag en tredje gång, säger Jonathan Sager.

”Närmare 40 miljoner kronor bara för marksanering, ersättningslokaler och bygge av provisorisk vägg fick Karlskronas medborgare betala, detta utöver närmare 300 miljoner kronor för att hyra av fastighetsbolaget. Samma historia i Kalmar där, Kalmar FF tio år efter att Guldfågeln Arena byggdes fick stå med en svidande nota på 141,9 miljoner kronor. Vid båda tillfällena tvingades kommunerna Kalmar och Karlskrona välja mellan att göra avkall inom den offentliga sektorn eller höja skatten. Att partier som Sverigedemokraterna tror att Oskarshamn – med en lägre folkmängd och lägre kapital och skatteintäkter – inte skulle behöva välja mellan dessa är, enligt Oskarshamnspartiet, antingen en våt dröm eller en direkt lögn”, står det i pressmeddelandet.

“Välfärdsslakt?”

– Varken Kalmar eller Karlskrona, med nästan dubbelt så många invånare, lyckades klara sig undan en ekonomisk smäll – men magisk nog så ska Oskarshamn göra det? Antingen så är detta en våt dröm eller så väljer företrädarna att ljuga för folket. Om arenan byggs står kommunen där med nästan 100 miljoner kronor årligen, i ökade driftkostnader. Om inte kommunen för första gången i sin existens överträffar sin budget, så måste de som röstat för detta bygge svara på varifrån pengarna ska komma, skattehöjning eller välfärdsslakt?

Det säger Jonathan Sager.

”Oskarshamnspartiet vill se en stärkt välfärd i stället för välfärdsslakt och en skattesänkning i stället för en skattehöjning. Oskarshamnspartiet är starkt emot förslaget i arenautredningen”, skriver partiet i pressmeddelandet.

Fotomontage: Oskarshamns kommun (överst)

+1
27
+1
1
+1
0
+1
7
+1
2
+1
0
+1
11

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS