ANNONS

Polisbil med blåljus
Foto: Peter A Rosén

ORO FÖR NARKOTIKABRUKET: Nu ska Mönsterås kommun och polisen ta tag i problemet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

MÖNSTERÅS KOMMUN

Medborgardialoger, samtal till kommunen och polisen, trygghetsmätningen och brottsstatistiken ger en entydig bild.

Det finns narkotikabekymmer i Mönsterås kommun.

I medborgarlöftet för i år lovar polisen och kommunen att de ska jobba med detta – gemensamt.

– Det finns en oro för narkotikabruket. Sedan kan inte jag avgöra hur stort det verkliga problemet är. Det här handlar om den upplevda tryggheten. Och i medborgarlöftet lovar vi att vi ska jobba med det som människor upplever som otryggt, säger Anders Johansson (C), kommunalråd i Mönsterås kommun.

– Under två år har medborgarlöftena varit koncentrerade till trafikproblem. Det var ganska uppenbart att det var det stora trygghetsproblemet i vår kommun. Men polisen har jobbat med det och trafikproblemen har blivit färre. Den narkotikarelaterade otryggheten har samtidigt varit under uppsegling. Och nu lägger vi vårt fokus på att förbättra tryggheten i de offentliga miljöerna och boendemiljöerna.

Trygghetsdialog

– Narkotikan är det stora. Polisen kommer framför allt att koncentrera sig på ungdomar som missbrukar narkotika – och man kommer att lägga kraft på att beivra narkotikaförsäljningen till ungdomar, säger Anders Johansson, som även berättar att grannsamverkansarbetet kommer att främjas framöver.

Han konstaterar att det har varit begränsat under pandemin.

– Men nu ska vi komma i gång med det igen på ett bättre sätt. Och vi ska bjuda in till minst en trygghetsdialog, alternativt en trygghetsvandring, i Mönsterås.’

– Och vi ska förbättra vårt arbetssätt kring orossamtal med ungdomar och vårdnadshavare, i samverkan med kommunens socialtjänst. Vi i kommunen lovar också att satsa på utbildning av ANDT-coacher (ANDT står för alkohol, narkotika, doping och tobak) – samt att vi ska utveckla ANDT-arbetet i kommunen. Vi ska förebygga narkotikaanvändningen bland ungdomar, säger kommunalrådet.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS