ANNONS

Kvinna som tittar på sin mobil
Foto: Region Kalmar län

NYHET: Nu blir det enklare att komma i kontakt med hälsocentralen i Kristineberg i Oskarshamn

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

”Under veckan har Region Kalmar län infört en ny digital tjänst för att söka vård, få rådgivning och chatta med vårdpersonal”, skriver regionen i ett pressmeddelande på fredagen.

”Det är hälsocentralerna i Borgholm, Mörbylånga, Kvarnholmen i Kalmar och Kristineberg i Oskarshamn som blir först med att införa 1177 direkt. Under våren kommer sedan övriga hälsocentraler och privata läkarmottagningar inom Hälsoval att anslutas till tjänsten.”

”Ingången till 1177 direkt är via 1177.se. I den nya tjänsten kan invånarna sedan söka vård digitalt och beskriva sina symtom och svara på frågor. Utifrån svaren görs sedan en bedömning av vilka behov patienten har och prioriteras så att de med störst behov får hjälp först”, skriver regionen.

”Patienten får antingen råd om vad hen kan göra själv eller hänvisas till att chatta med vårdpersonalen på hälsocentralen. Om behov finns kan chatten övergå i ett videosamtal eller ett fysiskt besök på hälsocentralen.”

”Det går när som helst på dygnet att påbörja sitt ärende och svara på de förberedande frågorna. Öppettiderna för chatten följer däremot hälsocentralens telefontider”, skriver regionen.

– Vi vill göra det enklare för länets invånare att komma i kontakt med sin hälsocentral. Det här är ett sätt där vi använder tekniken för att öka tillgängligheten, säger primärvårdsdirektören Niklas Föghner.

Fakta/1177 direkt

“Den nya tjänsten kommer att ingå i utbudet på 1177.se. Under våren införs 1177 direkt i tio av landets 21 regioner, däribland Region Kalmar län. Tjänsten har tagits fram inom det nationella initiativet första linjens digitala vård som ska förverkliga förslagen i den statliga utredningen God och nära vård”, skriver regionen.

Foto: Region Kalmar län

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS