ANNONS

Evelina Engholm och Johanna Thornell på Krusenstiernska gården.
Foto: Krusenstiernska gården

Krusenstiernska gården bjuder in till skördedag med guidade turer, marknad och musik

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

Den 5 oktober är det dags för den årliga skördedagen på Krusenstiernska gården i Kalmar. Detta evenemang har blivit en härlig tradition för invånarna i Kalmar, där de får möjlighet att fira och njuta av gårdens rikliga skörd.

Krusenstiernska gården, som i år firar sitt 150-årsjubileum, är en viktig del av Kalmars kulturarv. Gården erbjuder en unik inblick i stadens historia och är en plats där både gamla och unga kan samlas för att uppleva naturens skönhet och gårdens historiska charm.

– Det har varit ett fantastiskt skördeår på gården. Vi är så glada över att kunna dela med oss av våra frukter och bär till gårdens besökare. Skördedagen är ett tillfälle för oss att visa vårt arbete med hållbar odling och lokal matproduktion, säger Sanna Sjöö, verksamhetutvecklare på Krusenstiernska gården i ett pressmeddelande.

Lokala produkter

Under skördedagen kommer besökarna att få möjlighet att delta i olika aktiviteter som guidade turer där man kan lära dig mer om gårdens historia, matmarknad där man kan smaka och köpa gårdens frukt och förädlade varor. Inbjudna lokala försäljare säljer sina produkter. Utöver det så blir det även musikunderhållning med Kalmar kulturskola och den hyllade jazztrion EMO uppträder.

– Vi hoppas att denna skördedag kommer att inspirera fler att engagera sig i hållbarhetsfrågor och njuta av det bästa som vår gård har att erbjuda, säger Emma Angelin Holmén, verksamhetsutvecklare på Krusenstiernska gården.

Foto: Krusenstiernska gården

+1
0
+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS