MAT & DRYCK
Få kockar förknippas lika starkt med grillning som Niklas Ekstedt. På hans restaurang Ekstedt, tillagas all mat över öppen eld. Den 27 mars, i samband med påsken och starten av grillsäsongen, släpper han sin nya kokbok Ekstedt grillar / Knep och hemligheter.
I Niklas Ekstedts nya kokbok delar han med sig av sina bästa recept och avslöjar de hetaste tipsen för att uppnå den perfekta glöden.
”Kunskap är verkligen vad grillning egentligen handlar om. Med hjälp av en citron kan du hindra fisken från att bränna fast. En näve hö kan ta fram nya smaker. Med en perfekt glöd eller brinnande vedklamp som nyttjas på rätt sätt kan du bli din egen grillmästare”, säger Niklas Ekstedt om boken.
Kokbokens höjdpunkter
Några av kokbokens höjdpunkter är Niklas Ekstedts grilltips där han delar med sig av sina hemligheter och verktyg för att uppnå den perfekta grillglöden. Över 50 inspirerande grillrecept för fisk, fågel, kött och grönsaker, samt de bästa tillbehören. Kokboken passar lika bra för den som just börjat grilla som för den erfarne grillmästaren.
Ekstedt grillar är en utsökt receptsamling där grillen spelar huvudrollen, och spås bli en modern klassiker som den perfekta guiden för alla hemmakockar som vill ta sina grillkunskaper till nästa nivå.
FAKTA / OM NIKLAS EKSTEDT
Niklas Ekstedt är en av Sveriges mest uppskattade kockar och driver flera framgångsrika restauranger i Sverige och internationellt. Han är känd från hyllade matlagningsprogram och internationell tv och har tidigare släppt kokböcker som Ekstedt hemma och den omtyckta serien Happy Food som han skrivit tillsammans med journalisten Henrik Ennart på Bookmark förlag.
Foto: Petter Bäcklund