Ishockey: Tredje försäsongsförlusten i följd för IK Oskarshamn – seger för HV71 i en svängig match

VISBY/OSKARSHAMN

Ishockey

Svenska Spel Trophy, träningsturnering

IK Oskarshamn – HV71 3–4 (0–0, 2–3, 1–1)

Mål, IKO: Zion Nybeck, Eero Savilahti, Evan Weinger.

Mål, HV71: Isac Brännström 3, Radan Lenc.

På fredagskvällen kom den tredje försäsongsförlusten i följd för IK Oskarshamn, som numera är ett hockeyallsvenskt lag.

Den svängiga matchen mot HV71, i Svenska Spel Trophy som spelas på Gotland, slutade 3–4.

Efter en mållös inledningsperiod gjorde HV71 två powerplaymål i följd under mellanakten. Det var Isac Brännström och Radan Lenc som hittade rätt.

0–3-målet kom också i den andra perioden. Skicklige Isac Brännström, som för övrigt spelade fram till Radan Lencs mål, satte sin andra puck för kvällen.

I slutet av samma period gjorde IKO två snabba mål, genom Zion Nybeck och Eero Savilahti.

I början av slutakten blev Isac Brännström tremålsskytt. 2–4.

Kort därpå satte Evan Weinger 3–4.

Visby Roma i morgon

I morgon, lördag, spelar IKO sin sista match i årets Svenska Spel Trophy-turnering.

Arrangörsföreningen och Hockeyettanlaget Visby Roma står för motståndet. Det är nedsläpp klockan 11.00.

Kommer Oskarshamns första försäsongsvinst då, månne?

Hittills har det blivit två förluster, efter straffar, mot SHL-lagen Linköping och Malmö samt en förlust, efter ordinarie tid, mot SHL-laget HV71. Och man kan givetvis inte begära att lag från Hockeyallsvenskan ska besegra klubbar som lirar i högstaligan.

Grafik: IK Oskarshamn

Montage: Oskarshamns-Nytt