Ishockey: Niclas Burström gjorde sitt andra mål för säsongen när IK Oskarshamn vann i Uppsala

UPPSALA/OSKARSHAMN

Hockeyallsvenskan

Omgång 3

Almtunas IS – IK Oskarshamn 1–3 (1–0, 0–1, 0–2)

Mål, Almtuna: Fredrik Schlyter.

Mål, IKO: Niclas Burström, Nolan Walker, Evan Weinger.

IK Oskarshamn besegrade Almtuna med ett nödrop på fredagskvällen.

Matchen i Gränbyhallen i Uppsala slutade 3–1.

IKO vann skotten med 15–3 i den första perioden – men Uppsalalaget vann målen med 1–0. Det var Fredrik Schlyter som tryckte in pucken bakom Emil Kruse.

I den andra perioden skickade Niclas Burström iväg ett höstlöv från sin backposition, direkt efter en tekning. Pucken letade sig in, via en hemmaback, 1–1. Hans andra mål för säsongen. Noterbart är att han “bara” gjorde två mål på hela förra säsongen (på 49 grundseriematcher i SHL).

Vidare kan vi konstatera att IKO även hade ett ribbskott under mellanakten (Zion Nybeck).

I en intervju med TV4 Sport sa Niclas Burström att laget kan mycket bättre.

Och, ja, IKO spottade upp sig en smula i slutperioden – och efter ett långt anfall kom ledningsmålet. Det var Nolan Walker som hittade nätet.

Evan Weinger fastställde slutresultatet, med en puck i tom kasse, då hemmalaget hade tagit ut målvakten i jakten på en kvittering.

På söndag är det dags för ett hett länsderby, då IKO möter lillebror Kalmar HC på hemmais. Det är nedsläpp klockan 14.00.

Arkivfoto: Peter A Rosén