IF Ariel bjöd på målfest i den historiska division 2-premiären

INNEBANDY

IF Ariels innebandyherrar bjöd på målfest mot FBC Karlskrona i den historiska division 2-premiären som spelades på fredagskvällen.

Hemmamötet mot FBC Karlskrona, som är nedflyttade från division 1, slutade med vinst för Kristdalalaget med smått osannolika 14-0.

Matchen fick spelas i Oskarshamns sporthall (A-hallen), eftersom spelplanen i Kristdala sporthall är för liten och dispens medges ej av Smålands Innebandyförbund.

Rivstart från hemmalaget

FBC Karlskrona, som har tappat en handfull nyckelspelare efter degraderingen till tvåan, hade inte mycket att sätta emot när hemmalaget rivstartade och tog ledningen redan efter 24 sekunder genom Simon Danielsson. Ytterligare tre Arielmål tillkom, innan första perioden var till ända.

I mellanakten fullständigt haglade bollarna in i motståndarkassen. När paussignalen ljöd, så var ställningen 10-0 till laget från Kristdala.

Simon Danielsson blev IF Ariels första målskytt i division 2 någonsin. Foto: Fredrik Nilsson

Hålla nollan

Sista tredjedelen blev mest en transportsträcka, där Ariel passade på att lufta bänken. Bortalaget tilläts sticka upp lite grann och prickade målramen vid ett tillfälle, men för det mesta var deras avslut ganska tama.

Karlskrona mäktade bara med 12 skott mot mål under hela matchen, men hemmalagets målvakt för kvällen Alexander Adolfsson svarade för en mycket kvalificerad räddning i andra perioden och höll nollan.

IF Ariel spelar nästa match fredagen den 4 oktober, då man möter Växjö IBK Utveckling på bortaplan. Den motståndaren lär bli betydligt tuffare att möta.

IF Ariels spelare som deltog i den historiska division 2-premiären.

IF Ariel vs FBC Karlskrona 14-0

Periodsiffror: 4-0, 8-0, 2-0

Skott: 41-12 (11-3, 16-4, 14-5)

Publik: 216

IF Ariels målskyttar: Simon Danielsson 3, Rasmus Linde 2, Emil Johansson 2, Gustav Hagman 2, Adam Lergeborg 2, Josef Karlsson, Simon Zetterling och Albin Brundin.

Matchreferat & foto: Fredrik Nilsson