Hockeyallsvenskan: IK Oskarshamn fullkomligt överkört av toppkonkurrenten Södertälje SK

SÖDERTÄLJE/OSKARSHAMN

Hockeyallsvenskan

Södertälje SK – IK Oskarshamn 10–3 (5–1, 3–2, 2–0)

Mål, SSK: Egor Polin 2, Viktor Liljegren 2, Hampus Harlestam 2, Daniel Norbe, Nicolai Meyer, Henrik Eriksson, Sebastian Dyk.

Mål, IKO: Viktor Smeds (bilden), Filip Sveningsson, Hugo Jonasson.

Efter sju vinster i följd åkte IK Oskarshamn på en riktig stjärnsmäll i Scaniarinken på fredagskvällen.

Det var rena rama utklassningen.

Södertälje SK vann med hela 10–3.

SSK hade en 5–1-ledning redan efter den första perioden – tre av hemmalagets mål kom i powerplay.

– Det är inte godkänt, sa IKO:s lagkapten Rasmus Bengtsson till TV4 Sport i pausen.

Bara att hålla med.

IKO bytte målvakt efter 6–1-målet i början av den andra perioden – Emil Kruse ersatte Tomas Rydén.

Kort därpå kom 7–1. Sedan reducerade IKO ett par gånger innan SSK skickade in 8–3.

“Alldeles för dåligt”

– Alldeles för dåligt, sa IKO:s Viktor Smeds till TV4 Sport i den andra periodpausen.

Ja, minst sagt.

“Åk hem, IK”, skrek någon från läktarplats.

Det gjorde de inte. De stannade kvar och åkte på ett tidigt baklängesmål även i den tredje perioden. 9–3.

Sedan blev det tvåsiffrigt, 10–3, i numerärt överläge, fem mot fyra.

Pinsamt för Oskarshamnslaget, som måste ha tagit helg för tidigt den här gången.

Spelarna kunde väl ha tänkt på den tillresta IKO-klacken, åtminstone…

IKO spelar på bortais även kommande onsdag. Då väntar AIK på Hovet.