Hockey: IK Oskarshamn är tillbaka på vinnarspåret efter en målrik match i Östersund

Hockeyallsvenskan

Omgång 6

Östersunds IK – IK Oskarshamn 3–5 (0–3, 3–1, 0–1)

Mål, ÖIK: Casper Larsson, Karl Johansson, Sebastian Fakt.

Mål, IKO: Filip Sveningsson, Nolan Walker, Gustaf Westlund, Zion Nybeck, Liam Hawel.

Drygt fem minuter in i den andra perioden hade IK Oskarshamn en 4–0-ledning borta mot Östersunds IK.

När mellanakten var slut stod det helt plötsligt 4–3.

IKO lyckades dock vinna med 5–3.

De flesta trodde nog att matchen, i praktiken, var avgjord redan efter den första perioden, då IKO hade 3–0 – efter mål av Filip Sveningsson, Nolan Walker och Gustaf Westlund.

I den andra perioden utökade Zion Nybeck till 4–0. Spiken i den berömda kistan, tänkte nog många.

Sedan kom alltså tre hemmamål i följd. Det var Casper Larsson, Karl Johansson och Sebastian Fakt (powerplay, fem mot fyra) som hittade rätt.

I slutet av matchen tog Östersund ut målvakten, i jakten på en kvittering, och då skickade Liam Hawel in gästernas femte mål för kvällen.

IKO har BIK Karlskoga på hemmais på onsdag.