ANNONS

Nya badbryggan i Havslätt i Oskarshamn
Nya badbryggan vid Havslätts badplats i Oskarshamn. Foto: Peter A Rosén

Ted Nyberg (SD): “Havslätts brygga är fin, nu är det dags för landsbygdens badplatser”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

DEBATTARTIKEL

Havslätts brygga är fin, nu är det dags för landsbygdens badplatser.   

Oskarshamns kommun har nyligen gjort en stor investering på nästan 20 miljoner kronor i den omtalade bryggan vid Havslätts badplats.

Det är en satsning som resulterat i en fantastisk anläggning, som utan tvekan bidrar till kommunens attraktionskraft och medborgarnas välbefinnande.

Men medan centralorten får glänsa med nya faciliteter och anläggningar, lyser investeringarna med sin frånvaro på landsbygdens badplatser. Denna obalans i resursfördelningen skapar en splittring mellan stad och landsbygd, vilket är både orättvist och ohållbart för vår gemensamma framtid.

“Till Kristdalas badställe, Råsvik vid Hummeln, saknas det en trygg gång- och cykelväg”

Ted Nyberg (SD), ledamot i bildningsnämnden i Oskarshamns kommun

Till Kristdalas badställe, Råsvik vid Hummeln, saknas det en trygg gång- och cykelväg.

För att komma till badplatsen måste barn och ungdomar färdas på en hög- och tungt trafikerad landsväg.

Vid Figeholms badplats har trampolinen tagits bort av säkerhetsskäl i stället för att muddra och skapa en säker miljö för användning.

Samma sak gäller Våneviks badplats.

Muddring och andra säkerhetsåtgärder skulle enkelt kunna återställa dessa populära inslag och förbättra badupplevelsen för många.

Oordning

Vid Fårbo badplats råder oordning med parkerade bilar och husbilar.

Avsaknaden av regler för parkering och tältning leder till en kaotisk och svårhanterad miljö för besökare.

Detta bara för att nämna ett fåtal exempel av många där enklare åtgärder skulle kunna göra stora skillnader i attraktionskraft.

Det är hög tid att även landsbygden får del av kommunens resurser och uppmärksamhet.

För att säkerställa en rättvis fördelning och förbättra livskvaliteten för alla kommunens invånare, skulle man exempelvis kunna genomföra muddringsarbeten vid badplatser för att skapa tillräckligt djup för trampoliner.

Installera nya, säkra trampoliner för att återge dessa badplatser deras tidigare attraktionskraft och säkerhet.

Vid de badplatser som saknar struktur och regler skulle man kunna etablera tydliga regler för parkering av bilar och husbilar.

“Tryggare”

Kommunen skulle kunna skapa markerade parkeringsplatser och sätta upp skyltar som informerar om regler för parkering och tältning. Detta skulle bidra till en tryggare och mer ordnad miljö. Detta för att inte nämna att vägen till och från badplatser måste vara relativt säkra.

Man skulle kunna installera och uppgradera faciliteter, omklädningsrum och picknickbord vid alla badplatserna för att förbättra besökarnas upplevelse och komfort. Här ska det tilläggas att det har påbörjats ett arbete med just toaletter på kommunens badplatser. Det ska vi såklart vara glada och tacksamma för.

Kommunen skulle kunna involvera lokalsamhället i planeringsprocessen genom att hålla öppna möten och konsultationer. Detta säkerställer att de åtgärder som vidtas möter invånarnas behov och önskemål, samt att investeringarna görs på ett sätt som främjar gemenskap och lokal identitet.

“Nu är det dags at även ge landsbygdens badplatser den uppmärksamhet och de resurser de förtjänar”

Den stora satsningen på centralorten med bryggan på Havslätts badplats är mycket uppskattad, även om projektet översteg budget. Nu är det dags att även ge landsbygdens badplatser den uppmärksamhet och de resurser de förtjänar. Genom att förbättra och utveckla dessa platser kan vi skapa en mer balanserad och rättvis fördelning av kommunens resurser, vilket gynnar alla invånare i Oskarshamns kommun.

“En fråga om rättvisa”

Det är inte bara en fråga om rättvisa, utan också om att stärka hela kommunens attraktionskraft och sammanhållning. Alla varken kan eller vill bo centralt även om man vill bidra till det gemensamma.

I Sverigedemokraternas Oskarshamns kommun ska alla, oavsett var de bor, kunna njuta av välskötta och säkra badplatser. Genom att investera i landsbygden visar vi att vi värdesätter alla våra invånare och deras rätt till en god livskvalitet. Det är en investering i vår gemensamma framtid och ett starkare, mer inkluderande Oskarshamns kommun.

Ted Nyberg (SD)

Ledamot i bildningsnämnden i Oskarshamns kommun

Ted Nyberg (SD)
Ted Nyberg (SD). Arkivfoto: Peter A Rosén

Foto: Peter A Rosén (badbryggan i Havslätt i Oskarshamn)

+1
42
+1
1
+1
0
+1
4
+1
0
+1
1
+1
4

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS