Dramatiskt slut när IF Ariel kryssade i Växjö

INNEBANDY

Fredagskvällens match i Fortnox Arenas A-hall tillhörande division 2 mellan Växjö IBK Utveckling och IF Ariel blev en spännande tillställning, som slutade 4-4 efter förlängning.

Vid ett oavgjort resultat efter full tid i division 2 spelas en förlängning på max fem minuter. I den får lagen chansen att skaffa sig en bonuspoäng. Om ett lag gör mål, så stoppas matchen. Det vinnande laget tilldelas två poäng, medans det förlorande laget får en poäng.

Firma Johansson & Zetterling

Emil Johansson och Simon Zetterling ordnade gemensamt Ariels tre första mål, som samtliga tillkom i powerplay. Vid 0-1 och 3-2 passade Simon till Emil, och vid 3-3 var det ombytta roller. Simon Zetterling skulle även komma att passa fram till Kristdalalagets sista mål för kvällen.

Dramatisk avslutning

Ställningen i matchen efter två spelade perioder var 3-3. I den tredje akten hände inget målmässigt förrän matchuret stod på 19.17. Då gjorde hemmalaget 4-3, och i samband med detta mål tog gästerna en timeout och plockade ut sin målvakt Alexander Adolfsson. Det draget gick hem, eftersom Adam Waktel i spel 6 mot 5 lyckades kvittera till 4-4 med endast två sekunder kvar av matchen.

Nästa uppgift för IF Ariel är hemmamötet mot Tenhults IF, som spelas fredagen den 11 oktober kl. 19.30 i Oskarshamns sporthall, A-hallen.

Växjö IBK Utveckling vs IF Ariel 4-4 e. förl.

Periodsiffror: 0-1, 3-2, 1-1, 0-0

Skott: 33-17 (7-4, 10-6, 14-7, 2-0)