Derbypoäng till IF Ariel efter underhållande match mot Vimmerby IBK

INNEBANDY

Tisdagskvällens derbymatch i Vimmerby idrottshall tillhörande division 2 mellan Vimmerby IBK och IF Ariel blev en underhållande och dramatisk tillställning, som slutade 5-5 efter förlängning.

Detta var första gången i historien, som de båda föreningarnas A-lag möttes. Kristdalalagets spelare var lite tagna av stundens allvar och inledde drabbningen svagt. Man lyckades inte etablera några långa anfall på grund av antingen dålig passningskvalité eller tidigt skott i täck. Under första akten så kunde hemmalaget relativt enkelt skaffa sig en ledning med 3-0.

Nytt ansikte

Matchen fick ett helt nytt ansikte i mellanperioden. Gästerna började pressa Vimmerbys backar, som inte kunde hålla i bollen i lugn och ro. En massa chanser skapades av bortalaget, som tog över taktpinnen fullständigt. Endast storspel av målvakten i hemmakassen hindrade Ariel från att få nätkänning.

Mitt i Kristdalalagets strävan efter nätrassel så gjorde Vimmerby 4-0. Gästerna lät sig inte nedslås av detta utan fortsatte jaga en reducering till 4-1, som så småningom kom genom Emil Johansson. Han satte i friläge bollen i mål, då matchuret stod på 14.27 i den andra perioden. Samma man hade även ett skott i ribban i denna akt.

Sanslös avslutning

Bortalaget fick en drömstart på sista tredjedelen, när Simon Zetterling från nära håll lyfte upp 4-2 i nättaket redan efter 53 sekunder.

Då ungefär åtta minuter återstod av tredje perioden, så var 5-2 till hemmalaget ett faktum. Ariel skulle dock komma att svara för en sanslös avslutning. En minut senare (13.22) krutade Viktor Zetterling i Kristdalalaget in 5-3 från långt avstånd. På frislag prickade sedan gästernas Gustav Hagman in 5-4 i krysset.

Bortalaget begärde en timeout efter 17.08 och förberedde spel utan målvakt. 17.38 tog man ut sin burväktare och satsade på spel 6 mot 5. Läget för Ariel förbättrades, då Vimmerby drabbades av en utvisning på två minuter efter 17.49. Kristdalalaget fortsatte med målvakten ute och spelade 6 mot 4.

Små marginaler

I detta spel med 30 sekunder kvar av matchen skickade en spelare i hemmalaget iväg ett skott mot det tomma målet. Gästernas Simon Zetterling jagade bollen, som träffade stolpen. Bortalaget kunde få tag i bollen och starta ett anfall. Gustav Hagman sköt mot mål och på den efterföljande returen, så lyckades Simon Zetterling efter 19.39 stöta in kvitteringen till 5-5.

Dramatiken var dock inte över. Med ett fåtal sekunder kvar att spela skaffade sig Vimmerby ett sista stort läge, men Ariels Adam Waktel hann på något mirakulöst sätt dit med klubban i sista stund och kunde avvärja situationen.

En poäng vardera

Under den efterföljande förlängningen skapade båda lagen flera chanser, som dock inte mynnade ut i någon fullträff. Därmed blev det en poäng till vardera laget.

Nästa seriematch för IF Ariels del är fredagen den 25 oktober, då man på hemmaplan möter Jönköpings IK Utveckling kl. 19.30 i Oskarshamns sporthall, A-hallen.

Kristdalalagets åttondelsfinal i Smålandscupen borta mot Ingelstad IBK blev flyttad från 19/10 till 1/11.

Vimmerby IBK vs IF Ariel 5-5 efter förlängning

Periodsiffror: 3-0, 1-1, 1-4, 0-0

Skott: 23-33 (5-5, 3-14, 11-10, 4-4)

Publik: 338

IF Ariels målskyttar: Simon Zetterling 2, Emil Johansson, Viktor Zetterling och Gustav Hagman.

Matchreferat och foto: Fredrik Nilsson

Grafik: IF Ariel