ANNONS

JMrabarber-jordgubbspaj

RECEPT: Rabarber- och jordgubbspaj – smaker som gifter sig perfekt!

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SOMMARRECEPT

Under hela sommaren kommer vi att presentera härliga recept varje vecka i ett samarbete med Johanna Morina som driver JM’s Cakes i Oskarshamn. Baka och njut av något gott!

En absolut favorit för mig är den klassiska rabarberpajen, men den blir ännu bättre tillsammans med jordgubbar! Det söta möter det sura som tillsammans gifter sig perfekt i smakerna! 

Rabarber- & jordgubbspaj

Fyllning

  • 250 g jordgubbar
  • 250 g rabarber
  • 0,75 dl syltsocker (du kan använda vanligt strösocker men då behöver du öka på mängden potatismjöl med det dubbla för att inte få en rinnig fyllning)
  • 2-3 tsk potatismjöl

Smuldeg

  • 175 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 3 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl ljus sirap

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en bunke och lägg i pajformen. Jag har använt en form med ca 20-25 cm.
  3. I en annan bunke blandar du ihop strösocker, salt, kardemumma, havregryn, vetemjöl och bakpulver.
  4. Smält smöret i en kastrull och häll sedan ner det i bunken tillsammans med sirap. Rör ihop till en jämn smet och klicka ut den på fyllningen. Bre försiktigt ut i ett jämnt lager över rabarber- och jordgubbsblandningen.
  5. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter eller tills den fått fin färg.
  6. Servera med vaniljglass eller vaniljsås!
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS