ANNONS

Tillagad köttbit med kryddor
Foto: Freepik

Kött på restaurang? Nya regler gäller från 1 mars

ANNONS

SVERIGE

Från och med idag, den 1 mars, gäller nya regler för kött på restaurang.

Restauranger måste kunna svara på frågor om köttets ursprung enligt de nya reglerna som införs idag, den 1 mars. Restauranggäster ska kunna få besked om ursprungslandet för kött från nöt, gris, får, get och fjäderfä.

”Restauranggästen har rätt att få informationen, och den kan ges muntligt på begäran eller skriftligt. Informationen kan framgå direkt på menyer, men det räcker också med en skylt om att gästen kan fråga om vilket land köttet som serveras på restaurangen kommer ifrån”, säger Elin Häggqvist, chefsjurist  på Livsmedelsverket, i ett pressmeddelande.

Informationen om köttets ursprung behöver dock endast lämnas på restaurangen där det serveras, och inte i beställningsappar eller på restaurangernas hemsidor. Restauranger ska inte heller behöva svara på ursprungsland för korvar eller kött som redan värmebehandlats, till exempel färdigstekta hamburgare, som köpts in från leverantörer.

+1
13
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS