DEBATTARTIKEL
Ha öppet hus på slakterierna under Halloween!
Butiker har laddat inför den importerade högtiden Halloween med blod och ben dinglande i hyllorna.
Det pratas ofta om att importerat inte är bra, varför inte börja en svensk tradition med öppet hus på slakterierna?
“Skulle någon våga se?”
Köttkrokar, sågar, blodiga väggar och dinglande kroppar, kan man komma närmare en skräckkammare, men skulle någon våga se?
Men djurindustrin menar att djuren har det bra i Sverige, inga hemskheter förekommer och allt är hårt kontrollerat, veganerna hävdar det motsatta, så varför inte ge konsumenterna total insyn i Svensk djurindustri?
Sångaren Paul McCartney sa “Om slakterierna hade glasväggar skulle alla bli vegetarianer”.
Djurindustrin säger att djuren är lugna och fina, men nyfikna får inte se något, allt sker bakom galler och taggtråd, de hävdar att otäcka saker bara sker i andra länder, men då är väl saken biff?
“Busenkelt”
Veterinärer anmäler dock ofta brott mot lagen, även Sveriges lantbruksuniversitet ( SLU) meddelade 2017 att grisarna utsätts för smärta och ångest och är allt annat än lugna, när de tvingas andas in gasen som sakta kväver dem i gaskammaren inför slakt.
Svensk fågel säger att kycklingarna har det mysigt i rymliga och luftiga stallar, Djurens rätt larmar om skräckkammare, varför då inte visa att Djurens Rätt har fel?
Med öppet hus och total insyn i alla led inom djurindustrin är det busenkelt att få fram sanningen om från “jord till bord” och skulle veganerna luras är det enkelt att ta allt vegangodis!
Anette Ingelsson, Solna
Källor:
- Resume: Anmälningsvåg mot Arlas kampanj
- Djurens Rätt
- Professorns film väckte debatten
- SLU
- Foodmonitor
- Foodmonitor
- Tidningen Syre
- Foodmonitor
- Foodmonitor
- Aftonbladet
Genrebild: Freepik
Skribenten svarar för åsikter i denna insändare/debattartikel. Skribenter omfattas av källskydd och har rätt att vara anonym enligt tryckfrihetsförordningen och yttrandefrihetsgrundlagen. Skicka insändare till redaktionen@oskarshamns-nytt.se