ANNONS

Oskarshamns kommun begränsar fyrverkerier och smällare på nyårsafton

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMNS KOMMUN

Oskarshamns kommun har beslutat att genomföra en begränsning av fyrverkerier och smällare på nyårsafton. Förslaget, som inkom via ett e-förslag, innebär att kommunen kommer att justera tidsfönstret när man får avfyra fyrverkerier från 25 timmar till fem timmar.

Förslaget om att begränsa tiden då man får skjuta fyrverkerier och smällare på nyårsafton lades fram av en kommuninvånare i ett så kallat e-förslag.

“Nu kan fyrverkerier skjutas under hela 25 timmar i vår kommun. Kommunen borde som många andra kommuner i länet begränsa tiden på själva nyårsaftonen, till exempel från klockan 18.00 alternativt klockan 20.00 på nyårsafton till klockan 01.00 på nyårsdagen”, skriver förslagsställaren i e-förslaget och fortsätter:

“På så sätt får man ner det till sju alternativt fem timmars oljud. Jag tycker att vi inom Oskarshamns kommun ska värna om både miljö och djurliv genom att begränsa så mycket man kan.”

Kommunstyrelsen tog upp ärendet tidigare i veckan och beslutade att ändra begränsningen. De lokala ordningsföreskrifterna kommer att uppdateras med att fyrverkeri endast får avfyras mellan klockan 20.00 på nyårsafton till 01.00 på nyårsdagen.

Beslut tas den 25 november i kommunfullmäktige.

Foto: Freepik

+1
16
+1
5
+1
0
+1
4
+1
0
+1
0
+1
5

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS