ANNONS

Klagomål: “Hur kan det vara så att gatubelysningen fortfarande är släckt?”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

”Hur kan det vara så att gatubelysningen fortfarande är släckt, minst varannan lampa längs våra mest trafikerade vägar och där det finns gång- och cykelbanor i anslutning?”, skriver en person i en synpunkt/ett klagomål som har skickats in till Oskarshamns kommun.

”Ni kan inte säga något om högt elpris, som det var när de släcktes, eller att det inte finns pengar till belysning, då kommunen går med stort plus. Jag ska ge ett exempel till er, som jag inte förstår hur det kan bli så. På Havsbadsvägen finns det i dag bara tre hus, men alla lampor lyser i hela området. Jag fattar att det är ny armatur som drar mindre el. På Lotsgårdsvägen finns det två hus längst ut på vägen, nära småbåtshamnen. Dock så har vi Oskarshamns AIK:s träningsanläggning på mitten. Den vägen är också upplyst hela sträckan, från Östersjövägen, och det är inte ny armatur på hela sträckan. Det är verkligen kanon att det är så. Så vad ni än gör, släck inte det. Men det som inte rimmar är att hela Östersjövägen och Amerikavägen, som har gång- och cykelväg längs hela samt är väldigt trafikerad och många bor längs med, där har ni bara varannan lampa, eller färre, tänd – och det blir väldigt mörkt på många platser. Vi som bor ute på Mysingsö drar oss för att låta våra barn cykla där själva på grund av mörkret och snart är det vinter och snö – halt och så vidare. Ja, jag hoppas att ni förstår. Åk gärna ut en kväll eller tidig morgon, så förstår ni. Då tror jag att ni kan ta ett klokt beslut och tända gatbelysningen”, skriver personen.

Genrebild: Freepik

+1
10
+1
0
+1
0
+1
7
+1
0
+1
1
+1
2

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS