ANNONS

SD säger fortsatt nej till p-avgifter i Oskarshamns centrum: “Tydligt på invånarnas sida”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

”Sverigedemokraterna säger fortsatt nej till parkeringsavgifterna i Oskarshamns centrum”, skriver partiet i ett pressmeddelande.

”Under gårdagen sammanträde i kommunstyrelsen i Oskarshamn behandlades ett e-förslag om att återinföra fri parkering i centrum med p-skiva. Sverigedemokraterna har från första början varit tydliga i denna fråga – vi har aldrig stött att parkeringsavgifterna återinfördes och vi kommer fortsatt att säga nej”, skriver SD.

“Frustration”

”Förvaltningsrätten har redan slagit fast att Socialdemokraternas och Moderaternas beslut att införa parkeringsavgifter för att finansiera kommunens budget är olagligt. Trots detta har dessa partier valt att driva vidare med sina felaktiga beslut, vilket har lett till fortsatt frustration bland medborgarna”, fortsätter partiet.

”Sverigedemokraterna, tillsammans med Kristdemokraterna och Liberalerna, röstade för att stödja förslagsställaren och slopa parkeringsavgifterna helt. Vi vill i stället återinföra det välfungerande systemet med parkeringsskivan, som länge uppskattades av invånare och besökare”, skriver SD.

“Har påverkat negativt”

– Vi har under en längre tid hört från missnöjda centrumhandlare och besökare som överväger att handla någon annanstans. Parkeringsavgifterna har påverkat handeln negativt och vi vill göra allt för att åter få liv och rörelse till stadskärnan. Vi står tydligt på invånarnas sida och arbetar för en levande och tillgänglig stadskärna utan avgifter, säger oppositionsrådet Leif Axelsson (SD) i en kommentar.

”Sverigedemokraterna kommer fortsätta att driva denna fråga för att säkerställa att Oskarshamns centrum återigen blir en plats för alla, utan ekonomiska hinder i form av parkeringsavgifter”, skriver SD.

Leif Axelsson SD
Leif Axelsson (SD) är oppositionsråd i Oskarshamns kommun. Foto: Peter A Rosén, Grafik: Sverigedemokraterna, Montage: Oskarshamns-Nytt

Foto: Peter A Rosén (överst)

+1
22
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS