Robert Jakubek i Oskarshamns simsällskap simmade hem tre medaljer i Nordiska mästerskapen

I helgen simmades de Nordiska mästerskapen för masters i Malmö. Bland de tävlande fanns Oskarshamns simsällskaps Robert “Robban” Jakubek, 65, som simmade hem totalt 3 medaljer varav två guld och ett brons.

Tävlingarna startade sent fredag kväll och Robert simmade hem 2 guld nästan direkt. Den första medaljen kom på 800 meter frisim, där han var överlägsen och simmade hem guldet med en hel minuts marginal till tvåan. Tiden på 800 meter blev 11 minuter och 30 sekunder och han kunde titulera sig som nordisk mästare 2024. Det dröjde inte länge innan nästa medalj kom, för senare på fredagen var det dags för 200 meter ryggsim, där Robert tog hem guldet och återigen kunde titulera sig snabbast i Norden i åldern 65-69. På lördagen simmade Robert 200 meter frisim och knep bronset på sträckan. Han simmade även 50 meter ryggsim, men missade pallen precis och slutade på en fjärdeplats.