ANNONS

Marko Raiskio vill bygga om Kikeboskolan till bostäder: Så ser kommunalrådet på förslaget

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

I fredags, den 11 oktober, lämnade Raiskio Fastighets AB in en bygglovsansökan gällande ombyggnation av Kikeboskolan i Oskarshamn.

Marko Raiskios bolag har för avsikt att bygga bostäder, 32 lägenheter, i den gamla skolan som byggdes för 70 år sedan.

Hur ser kommunalrådet, kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson (S), på detta?

ON ställer frågan på onsdagen.

– Ett normalt förfarande är att man har förfogande över den fastigheten, eller rådighet över att kunna göra något i den, som man söker bygglov på. Men man har möjlighet att ansöka om bygglov på någon annans fastighet – vilket är lite märkligt, men så är det faktiskt. Vi förhåller oss dock fortfarande till fullmäktiges beslut – fullmäktige har gett kommunstyrelsen i uppdrag att inleda en rivningsprocess. Och det är ju det vi har gjort – sedan upphävdes vårt beslut av länsstyrelsen och vi överklagade. Nu inväntar vi förvaltningsrättens dom i den här frågan, säger Andreas Erlandsson.

“Inbokat möte”

– Jag har träffat Marko Raiskio vid ett par tillfällen – och vi har diskuterat det här. Efter att vi hade försökt med många exploatörer, som till sist tackade nej när byggkostnaderna skenade, sa Marko att det inte är möjligt att bygga bostäder där, på grund av att det är alldeles för dyrt. Och nu har han inte haft någon kommunikation med kommunen. Jag har dock ett inbokat möte med Marko nästa vecka. Men det är den första kontakten med kommunen efter att bygglovsansökan lämnades in.

Skulle kommunen kunna byta spår i frågan?

– Ja, vi får se vad han har att komma med och vilka resurser som finns bakom. Det har inte jag någon vetskap eller kunskap om i dagsläget. Det vi säger är att den här tomten är viktig för kommunens och stadens utveckling – och vi vill ha bostäder på platsen. Det är ett bra läge att bygga bostäder på. Men jag kan inte uttala mig om hans planer innan jag har sett bygglovsansökan och förslaget i sin helhet, säger Andreas Erlandsson.

– Men innan folk eventuellt börjar skicka in bygglovsansökningar hej vilt, så ska man vara medveten om att man får en faktura också. Det kan vara bra att veta, tillägger han.

Kikeboskolan i Oskarshamn
Kikeboskolan i Oskarshamn.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
11
+1
0
+1
1
+1
5
+1
1
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS