ANNONS

Ungsvensk replikerar på en debattartikel från SSU: “Argument baserade på missförstånd”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

DEBATTARTIKEL

Replik på debattartikeln ”Regeringen sviker Kalmar läns unga”.

Regeringen levererar hållbara lösningar – inte populistiska bidragslöften.

Simon Josefsson, från Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund (SSU), påstår att regeringens budget för 2025 sviker Kalmar läns unga. Men hans argument är baserade på missförstånd.

“Missvisande förenkling”

Simon hävdar att regeringen “unnar sig själva” skattesänkningar, medan vanligt folk får småslantar. Detta är en missvisande förenkling. Skattesänkningar gynnar alla, inte bara de med högre inkomster. De ökar köpkraften, stimulerar ekonomin och skapar fler jobb, vilket gynnar hela samhället, inklusive unga. Riksrevisionen har bekräftat att skattesänkningar ökar de nationella intäkterna vilket på sikt kommer innebära mer pengar till välfärden, och regeringens budget bygger på denna princip.

Vidare skriver skribenten att han oroar sig för att ungdomar mellan 19 och 23 år inte längre kommer ha fri tandvård, men detta måste sättas i ett sammanhang. Regeringens fokus är att stärka hela välfärden – skola, vård och trygghetssystem – och detta kräver prioriteringar. Vi kan inte fortsätta utöka bidragssystem som skapar beroende av staten. Istället vill vi skapa fler jobb, så att ungdomar kan bli självständiga och ha råd med tandvård på egen hand.

“Detta som gör skillnad”

Slutgiltigen påstår han att regeringen sviker unga, men det är Socialdemokraternas politik som har gjort unga beroende av bidrag. Regeringens politik ger fler unga möjligheten att stå på egna ben genom jobb och ekonomisk självständighet. Det är detta som gör skillnad för framtidens generationer. Vi har svaren, medan Socialdemokraterna ställer frågorna. Socialdemokraterna har tappat fotfästet och har inte längre verklighetsförankring i det moderna samhället. Det är dags att bygga ett starkt och hållbart Sverige där människor kan växa genom sitt eget arbete och innovationsförmåga, inte genom bidrag.

Anton Liljegren Johansson

Kontaktperson

Ungsvenskarna Kalmar län

Foto: Ungsvenskarna

+1
7
+1
0
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS