ANNONS

Jan Johansson, Oskarshamnspartiet: “Sverigedemokraternas Leif Axelsson är…”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

DEBATTARTIKEL

Signaturen Klarsynt ger en bra överblick när det gäller ärendet med Kikeboskolan i Oskarshamn.

Sverigedemokraternas oppositionsråd Leif Axelsson är snabb med att replikera att SD har följt utvecklingen av situationen med fastigheten och därför ändrat sig i frågan, från att tidigare ha sagt nej till rivning, men nu säger ja.

Leif Axelsson säger vidare att det är nödvändigt att som politiker fatta svåra men realitetsbaserade beslut,, med hänsyn taget till vad som är bäst för kommunen.

“Lät annorlunda”

I den nyligen avslutade arenafrågan lät det annorlunda från SD.

Kritiken mot majoritetens (Socialdemokraternas och Moderaternas) beslut om att backa från ett tidigare beslut var både hård och aggressiv.

Men där såg inte SD att förutsättningarna på ett mycket radikalt sätt hade förändrats, utan stod fast vid att gå in i detta för kommunen mycket riskabla projekt, med konsekvenser som skulle ha satt hela kommunens ekonomi i en förödande situation.

“En omöjlighet”

Vidare skriver Axelsson att politiska partier driver frågor där deras egna företrädare har ekonomiska intressen. Att Marko Raiskio skulle kunna ha fördelar som politiker när han och andra företagare vill köpa Kikeboskolan borde Axelsson som heltidspolitiker förstå att det är en omöjlighet, men så verkar inte vara fallet.

Ingen politiker, oavsett var man bor i landet, kan få egna privata fördelar i ett politiskt ärende.

Det sätter jävsituationen stopp för.

Jan Johansson

Oskarshamnspartiet

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
15
+1
1
+1
0
+1
13
+1
0
+1
1
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS