ANNONS

Ung man åtalas för en rad olika brott: Åklagaren yrkar på utvisning

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

KALMAR LÄN

En man i 25-årsåldern utvisas från Sverige, med ett förbud om att återvända hit under en tioårsperiod, om åklagaren får som han vill.

Mannen åtalas nu för en rad olika brott som ska ha begåtts under augusti och september i år.

Det rör sig om våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd, sexuellt ofredande, misshandel, olaga hot, ringa narkotikabrott och skadegörelse.

Den 5 september ska han ha krossat en entrédörrsruta i en fastighet på Storgatan i Högsby, med skador för ett okänt värde som följd. I början av september använde han även hasch, eller annat cannabispreparat, enligt åtalet.

Den 13 september ska han ha hotat en man i ett telefonsamtal, genom att säga att han ska döda vederbörande och dennes familj, enligt åtalet.

Sparkar mot kroppen

Samma dag ska han ha knuffat eller dragit ner en kvinna i 25-årsåldern på marken och därefter utdelat sparkar mot hennes kropp och stampat på hennes ben vid Taxitorget på Järnvägsgatan i Högsby, med smärta som följd.

Den 31 augusti ska han ha ofredat en tonårstjej vid järnvägsstationen i Kalmar genom att ta på hennes bröst och pussa henne på kinden.

Den 26 september ska han ha satt sig till motvärn och krängt med armar och kropp, sparkat med benen och försökt slita sig loss för att hindra två poliser vid ett ingripande mot honom vid resecentrum i Vimmerby, i samband med transport mot arresten i Västervik, samt vid arresten i Västervik.

Mannen ska även ha hotat poliserna i fråga genom att säga att han skulle skada och döda poliserna och deras familjer.

Sparkade på knäet

Mannen ska även ha sparkat en av poliserna på knäet, med smärta som följd.

Mannen greps och anhölls den 26 september och häktades dagen därpå.

Förhandlingen i tingsrätten beräknas ta omkring två dagar och flera andra åtal mot honom, bland annat för narkotikabrott och misshandel från tidigare tillfällen, kommer att hanteras i samband med detta mål.

+1
20
+1
1
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
4

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS