ANNONS

Avgiftsfri kollektivtrafik: Unga i Oskarshamns kommun får sommarlovsbiljetter nästa år

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMNS KOMMUN

”I budgeten för 2025 föreslås en samlad satsning på ungas fritidssysselsättning i Oskarshamns kommun. Satsningen innebär att mer resurser avsätts för att skapa en meningsfull fritid för unga i Oskarshamns kommun. Satsningen uppgår under nästa år till 3,55 miljoner kronor”, skriver Socialdemokraterna och Moderaterna i ett pressmeddelande.

”Socialdemokraterna och Moderaterna är överens om att i budgeten för 2025 satsa för att stärka ungas fritidssysselsättning i Oskarshamns kommun. Satsningarna bygger på tidigare erfarenheter av vad kommunen har gjort.

Oskarshamns kommun har en lång tradition av att erbjuda unga feriearbeten under sommaren. Varje år har det varit fler unga som har sökt arbeten än vad som har kunnat erbjudas. Den kommunala budgeten uppgick 2024 till 0,7 miljoner kronor. Vi föreslår nu att budgeten inför 2025 utökas med 1,6 miljoner kronor, varav 0,3 miljoner kronor avser handledare”, skriver majoritetspartierna.

“Kraftfull satsning”

– Vi gör nu en kraftfull satsning på att fler unga i vår kommun ska kunna erbjudas feriearbeten. Det finns flera vinster med att unga människor under sommarlovet får arbeta. Kommunen får möjlighet att visa upp sig som arbetsgivare, den unga får en meningsfull sysselsättning och möjlighet att tjäna sina egna pengar, säger Anton Sejnehed (S), ordförande i bildningsnämnden.

Anton Sejnehed (S), ordförande för Socialdemokraterna i Oskarshamns kommun och ordförande i bildningsnämnden i Oskarshamns kommun.
Anton Sejnehed (S), ordförande för Socialdemokraterna i Oskarshamns kommun och ordförande i bildningsnämnden i Oskarshamns kommun.

”Oskarshamns kommun har vid ett par tillfällen satsat på att unga ska få möjlighet till avgiftsfri kollektivtrafik under sommaren. Satsningen har varit uppskattad av unga och efterfrågats genom högstadiernas elevråd. Kostnaden uppgick under 2024 till cirka 1,2 miljoner kronor. Inför 2025 avsätts medel för att erbjuda sommarlovsbiljetter för unga.”

”Oskarshamns kommun har de senaste åren byggt upp en ny enhet, ungdomsenheten. I enheten organiseras flera verksamheter som tidigare har bedrivits av bildningsnämnden, socialnämnden och kommunstyrelsen. Genom den nya organisationen är syftet att Oskarshamns kommun ska kunna stärka sitt förebyggande arbete samt möta de höjda kraven för kommuners brottsförebyggande arbete. Ungdomsenheten får ett tillskott om 0,75 miljoner kronor under nästa 2025”, skriver S och M.

“Drogförebyggande”

– Vi förstärker ungdomsenhetens budget med resurser motsvarande ytterligare en tjänst. Förstärkningen är för att arbeta med den lägesbild som kommunen tillsammans med polisen har tagit fram med anledning av den nya lagen om kommuners ansvar för brottsförebyggande arbete. Ett fokus vi kommer att prioritera är det drogförebyggande arbetet med särskilt fokus på unga, säger Andreas Erlandsson (S), kommunalråd och ordförande i Oskarshamns kommuns brottsförebyggande råd.

Andreas Erlandsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Oskarshamns kommun.
Andreas Erlandsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Oskarshamns kommun.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
5
+1
0
+1
0
+1
3
+1
1
+1
0
+1
7

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS