ANNONS

Leif Axelsson (SD) och Ted Nyberg (SD): “Korten på bordet om Kikeboskolan”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

INSÄNDARE

Korten på bordet om Kikeboskolan.

Raiskio Fastigheter AB har nyligen lämnat in en bygglovsansökan för Kikeboskolan, en skola som har varit föremål för diskussioner i flera år. Företaget ägs av Marko Raiskio, en av huvudpersonerna i Oskarshamnspartiet, som har påstått sig kämpa för skolans överlevnad.

Vid en första anblick kan detta verka som ett positivt steg framåt. Det är lätt att tänka:

“Äntligen händer något konkret!”

“Populistiskt drag”

Men om man granskar situationen närmare blir det uppenbart att bygglovsansökan är ett populistiskt drag, snarare än ett seriöst initiativ. Låt oss förklara varför.

För det första ägs Kikeboskolan fortfarande av kommunen. Att lämna in en bygglovsansökan på en fastighet man inte äger är visserligen lagligt, men det är minst sagt märkligt och höjer ett antal frågetecken. Skolan har varit ute till försäljning flera gånger, men Raiskio Fastigheter har aldrig lämnat in ett seriöst anbud. Om man nu är så angelägen om Kikeboskolans framtid, varför har företaget då inte tagit chansen att faktiskt köpa fastigheten?

Kommunen, med stöd av samtliga seriösa partier, har därför beslutat att riva byggnaden. Detta för att undvika att den förfaller eller blir en grogrund för brottslig verksamhet. Bygglovsansökan verkar mest vara ett desperat försök att hålla liv i en fråga som redan är avgjord. Dessutom måste betalning inkomma till samhällsbyggnadskontoret för bygglovsansökan.

“Var är finansieringen”?

Detta är inte första gången Oskarshamnspartiet och Raiskio kommer med orealistiska förslag. Minns ni linbanan från Stockholmsberget? Eller förslaget om en saluhall i glas på lilla torget? Eller saluhallen vid Frederiksberg Herrgård? Och låt oss inte glömma det löftet om att sänka kommunalskatten till 29 procent – utan att någonsin lämna in en budget eller förklara hur detta skulle vara möjligt utan att drabba välfärden.

Var är motionerna? Var är finansieringen? 

Var är den politiska seriositeten?

Sist men inte minst, vi måste ställa frågan: Hur ser det egentligen ut när en lokalpolitiker driver en fråga där hans eget bolag har ett vinstintresse? Detta är ett skolboksexempel på en intressekonflikt, och närmast korruption.

Oskarshamnspartiet framstår alltmer som ett oseriöst parti, mer intresserat av egen vinning än att verkligen arbeta för Oskarshamns bästa.

Leif Axelsson (SD)

Gruppledare

Sverigedemokraterna

Oskarshamns kommun

Ted Nyberg (SD)

Ordförande

Sverigedemokraterna

Oskarshamns kommun

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
31
+1
0
+1
0
+1
4
+1
1
+1
1
+1
5

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS