IF Ariel fortsatt obesegrade i tvåan efter ny triumf på hemmaplan

INNEBANDY

Fredagskvällens match i Oskarshamns sporthalls A-hall tillhörande division 2 mellan IF Ariel och Tenhults IF slutade med en säker vinst för Kristdalalaget, som vann med 7-3.

IF Ariel fick klara sig utan Rasmus Linde (skadad) och Victor Berggren (bortrest), vilket gick bra. Trots en del slarv från hemmalagets sida som bäddade för Tenhultskontringar, så förmådde inte gästerna riktigt på allvar hota om segern.

På egen hand

Med varsitt mål på egen hand kunde Simon Zetterling (1-0) och Adam Lergeborg (2-1) sätta laget från Kristdala i förarsätet inför den andra perioden.

I mellanakten kom ytterligare två Arielmål. Gustav Hagman gjorde 3-2 och Jonathan Adolfsson 4-2, vilket också var ställningen efter andra tredjedelen.

Ariel 2-2
2-2 i andra perioden. Foto: Sandra Axelsson
Ariel leder med 4-2
Blev snart 4-2 efter att Gustav Hagman och Jonathan Adolfsson gjort varsitt mål. Foto: Sandra Axelsson

Spiken i trälådan

Hemmalagets Adam Lergeborg slog i sista spiken i trälådan, när han efter 16.32 i tredje perioden i spel 5 mot 6 sköt in slutresultatet 7-3 i motståndarnas övergivna kasse. Dessförinnan hade Kristdalalaget producerat två baljor. Jonathan Adolfsson hade satt 5-2 och Simon Zetterling 6-2.

Nästa uppgift för IF Ariel är åttondelsfinalen i Smålandscupen, som spelas borta mot Ingelstad IBK lördagen den 19 oktober. I serien väntar i kommande omgång ett hett derby på bortaplan mot Vimmerby IBK. Matchen äger rum tisdagen den 22 oktober med start kl. 19.30.

IF Ariel vs Tenhults IF 7-3

Periodsiffror: 2-1, 2-1, 3-1

Skott: 33-22 (11-8, 12-6, 10-8)

Publik: 151

IF Ariels målskyttar: Jonathan Adolfsson 2, Simon Zetterling 2, Adam Lergeborg 2 och Gustav Hagman.

Matchreferat: Fredrik Nilsson