Ishockey: IK Oskarshamn straffade den gamla ärkerivalen Nybro Vikings IF

Nybro Vikings IF – IK Oskarshamn 2–3, efter straffar (1–0, 1–1, 0–1, 0–0, 0–1)

Mål, Nybro: Anton Svensson, Otto Henell.

Mål, IKO: Niclas Burström, Gustaf Westlund, Zion Nybeck.

Publik: 2 328 betalande åskådare (i Liljas Arena i Nybro).

På fredagskvällen ställdes de gamla antagonisterna Nybro Vikings IF och IK Oskarshamn mot varandra för första gången sedan 2010 i seriesammanhang.

Hemmalaget Nybro hade en 2–0-ledning.

Men IKO vände och vann med 3–2, efter straffar.

Det var Oskarshamns tredje vinst i följd.

Men det var alltså Nybro som öppnade målkontot – Anton Svensson skickade in 1–0-pucken i numerärt överläge, fem mot fyra, i den första perioden.

I början av mellanperioden styrde Otto Henell in 2–0.

IKO reducerade i slutet av samma period. Det var Niclas Burström som hittade rätt (hans tredje mål för säsongen).

Niclas Burström, IK Oskarshamn
Niclas Burström. Foto: Pierre Stjernfeldt

Tidigt i den tredje perioden kvitterade IKO. Gustaf Westlund var den lycklige.

Gustaf Westlund, IK Oskarshamn
Gustaf Westlund. Foto: Pierre Stjernfeldt

Nybro hade numerärt överläge, fyra mot tre, under lejonparten av förlängningen och vann skotten med 7-0 i den fem minuter långa fjärdeperioden, men det hela gick ändå till straffar, där Zion Nybeck blev IKO:s hjälte (IKO:s Erik Bradford gjorde också mål på sin straff, precis som Anton Svensson i Nybro).

IKO möter Östersund på hemma i Be-Ge Hockey Center i morgon kväll, med nedsläpp klockan 18.00.

Nybro har Tingsryds AIF hemma i Liljas Arena på lördagskvällen, med nedsläpp klockan 20.30.