ANNONS

En man i 50-årsåldern erkänner att han har stulit trosor och någon sexleksak hos en granne

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMNS KOMMUN

En man i 50-årsåldern – med adress i Oskarshamns kommun – erkänner att han har stulit flera par trosor och någon sexleksak hos en granne, en kvinna i 45-årsåldern. Det framgår av polisens förundersökningsprotokoll.

Mannen är misstänkt för inbrottsstöld i två fall samt försök till inbrottsstöld i två fall och nu väntar åtal.

I polisförhör har kvinnan berättat att hon förlorade både sexleksaker och trosor vid några tillfällen förra året, då hon besökte sin pojkvän, som bor på en annan plats i Sverige. Kvinnan hade lämnat ett vädringsfönster öppet på altanen när hon var bortrest, för att katten skulle kunna gå in och ut.

Bland det som försvann fanns ett par massagestavar, tre analpluggar, en flaska med glidmedel samt omkring 15 par trosor som låg i kvinnans tvättkorg.

Efter att bland annat ha förlorat underkläder under sommaren 2023 installerade kvinnan en övervakningskamera vid bostaden.

Och på en övervakningsfilm kunde kvinnan se att den misstänkte mannen försökte ta sig in i hennes bostad den 19 augusti 2023, genom att känna på dörrar och fönster. Det skedde när kvinnan besökte sin pojkvän. Både hon och pojkvännen kände igen den misstänkte mannen.

Mannen erkänner att han befann sig på kvinnans altan och att han var där för att se om fönstret var öppet, men det var det inte.

En övervakningsfilm visar också att mannen tog sig in i kvinnans bostad via ett vädringsfönster som stod öppet den 8 september förra året.

Mannen har sagt att han stal flera par trosor och någon sexleksak.

Mår jättedåligt

Dagen därpå tog han sig in i bostaden på samma sätt, vilket man kan se på en övervakningsfilm. Han ska då ha tagit ett okänt föremål från badrummet, enligt anmälan. Mannen erkänner att han var inne i bostaden, men han hävdar att han inte stal något vid det tillfället.

I polisförhör har kvinnan berättat att hon mår jättedåligt på grund av det inträffade.

Det är det första hon tänker på när hon vaknar och det sista hon tänker på när hon går och lägger sig.

Hon vet inte om hon vill bo kvar i samhället i fråga och hon undviker att möta den misstänkte mannen.

I polisförhör har mannen sagt att han den 8 september gick till kvinnans sovrum och tog ett tiotal underkläder som förvarades i en låda.  

Polisen ryckte ut när larmet om ett pågående inbrott kom in. Ledningscentralen pratade med kvinnan via telefon – och hon såg den misstänkte mannen i livekamerorna. När poliserna anlände, så hörde de någon vid ett av bostadens fönster. De såg sedan ryggen på en person som försvann in i en trädgård.

Kort därpå tog polisen ett beslut om husrannsakan. Då påträffades bland annat en blå, knottrig och böjd massagestav – och kvinnan har sagt att det är hennes.

108 par trosor

Hos mannen påträffades även sexleksaker och underkläder som kvinnan inte känner igen. Polisen beslagtog hela 108 par trosor, fem linnen och 18 behåar. Mannen har sagt att han har samlat på sig, samt köpt, allt detta under en längre tid.

I förhör har polisen frågat om det hela rör sig om en fetisch – och han svarade ja på den frågan.

Han har tyckt om underkläder sedan tio till 20 år tillbaka – han tycker om att känna på tyget, det är ett mjukt tyg, har han sagt.

Han har också sagt att det var en tillfällighet, en slump, som gjorde att han gick in i den här kvinnans bostad – det handlade om att fönstret stod öppet och att det var enkelt att smyga in. Han hade dessutom förstått att hon inte var hemma i och med att bilen var borta. I förhör har mannen sagt att det var spännande att norpa.

Han har vidare uppgett att han inte har varit på någon annan plats och stulit underkläder.

Foto: Polisens förundersökning

+1
1
+1
0
+1
0
+1
22
+1
4
+1
0
+1
14

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS