ANNONS

KLART: Extramiljoner till socialnämnden och kommunstyrelsen i Oskarshamns kommun

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMNS KOMMUN

”Socialnämnden föreslås under 2024 att få en utökad budget om 17 miljoner kronor och under 2025 en utökad budget om 4 miljoner kronor. Tillskotten ges för att möta behoven inom omsorgen för personer med funktionsnedsättning”, skriver Socialdemokraterna och Moderaterna i Oskarshamns kommun i ett pressmeddelande.

”Socialdemokraterna och Moderaterna är överens om en tilläggsbudget under 2024 samt om satsningar för 2025. Tilläggsbudgeten innebär att socialnämnden och kommunstyrelsen får utökad budget under 2024. Med tilläggsbudget innebär att budgeten under innevarande år förändras”, skriver majoritetspartierna.

”Socialnämnden beslutade i september att begära en utökad budgetram om 12 miljoner kronor med anledning av det underskott som nämnden visade i delårsbokslutet. I delårsbokslutet lämnade nämnden en prognos om att underskottet vid årsskiftet kommer att uppgå till 17 miljoner kronor. Det är främst kostnaderna för omsorgen för personer med funktionsnedsättning som har ökat.

”Socialdemokraterna och Moderaterna föreslår nu att Socialnämnden under 2024 får en utökad budget om 17 miljoner kronor för 2024”, skriver S och M.

“Känns positivt”

– Det känns positivt att vi nu kan meddela att vi är överens om att socialnämnden får en utökad budget för 2024. Vi är också överens om att nämnden får en tilläggsbudget som täcker hela underskottet i prognosen från delårsbokslutet. Beskedet innebär ett lugn för verksamheterna att arbeta på enligt plan med långsiktighet, säger socialnämndens ordförande Rolf Lindström (M).

Rolf Lindström (M), ordförande i socialnämnden i Oskarshamns kommun.
Rolf Lindström (M), ordförande i socialnämnden i Oskarshamns kommun. Arkivfoto: Peter A Rosén

”Socialdemokraterna och Moderaterna är också överens om att i budgeten för 2025 föreslå att socialnämnden får en utökad budget med 4 miljoner kronor för de ökade kostnaderna inom omsorgen för personer med funktionsnedsättning”, skriver partierna.

“Ordning och reda”

– Oskarshamns kommun har ordning och reda i sin ekonomi. För oss är det därför viktigt att redan nu meddela att socialnämnden under nästa år kommer att få mer resurser för att möta de kostnader som finns inom omsorgen för personer med funktionsnedsättning, säger kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson (S).

Andreas Erlandsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Oskarshamns kommun.
Andreas Erlandsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Oskarshamns kommun. Arkivfoto: Peter A Rosén

”Kommunstyrelsen föreslås i tilläggsbudgeten, som Socialdemokraterna och Moderaterna är överens om, också att få en utökad budget. Budgeten utökas under 2024 med 6,7 miljoner kronor. Utökningen ska täcka kostnader som styrelsen har för bland annat räddningstjänst. Därutöver ges en utökad budget för att styrelsen ska kunna besluta om förnyelse av avtal med vissa föreningar som löper ut vid årsskiftet”, skriver S och M.

Genrebild: Riksbanken (överst)

+1
2
+1
0
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
5

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS