ANNONS

Kvinna blev bestulen när hon var på Systembolaget: En polis kände igen tjuven och…

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

En kvinna i 55-årsåldern blev bestulen när hon var inne på Systembolaget i Oskarshamn vid 14-tiden i går, tisdagen den 8 oktober.

Kvinnan handlade på Systembolaget och när hon packade ner sina varor, så lade hon sin mobiltelefon på bänken nedanför kassabandet. När hon hade lämnat butiken upptäckte hon att mobilen, en Iphone 11 Pro, var borta.

På övervakningsfilmen kunde man se att det var en man i 30-årsåldern som tog telefonen.

“Kände igen honom”

– Som tur var så kände en i polispatrullen igen honom. Patrullen åkte hem till hans bostad och de behövde inte ens genomföra en husrannsakan. Han plockade fram godset. Förutom mobilen, så handlade det om diverse kort – bankkort, bensinkort, körkort och id-kort. Men allt är tillbakalämnat till kvinnan och hon har inte förlorat några pengar. En del av godset hämtades ut från mannens bostad och han visade att han hade slängt en del av godset i en papperskorg, berättar Peter Karlsson, förundersökningsledare vid polisen i Oskarshamn, på onsdagen.

Rubriceringen är grov stöld, berättar Peter Karlsson.

– Och det är kopplat till tillvägagångssättet, inte till värdet, förklarar han.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
14
+1
1
+1
0
+1
1
+1
3
+1
3
+1
16

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS