ANNONS

S-lotteriskandalen: Myndigheter granskar flera lotterier för aggressiv telefonförsäljning

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SVERIGE

Efter S-lotteriskandalen har Konsumentverket öppnat tillsynsärenden mot licensinnehavare av flera svenska lotterier. Förutom Socialdemokraternas lotteri så granskas även Svenska postkodföreningen, Bröstcancerförbundet och Prostatacancerförbundet.

Dagens Nyheters avslöjande om hur Socialdemokraternas lotteri, som under förra året drog in cirka tio miljoner kronor till partikassan, har riktat in sig på äldre och förvirrade personer och där telefonförsäljare uppmanats vara aggressiva i försäljningen.

Aggressiv telefonförsäljning

Företaget bakom försäljningen av Socialdemokraternas lotteri, Kombispel, har anmälts till Konsumentverket flera gånger. I veckan öppnade Konsumentverket tillsynsärenden mot licensinnehavare av tre lotterier med anledning av aggressiv telefonförsäljning.

– Det är Svenska Postkodlotteriet, där är licensinnehavare Svenska poskodföreningen. När det gäller lotteriet Kombispel har vi öppnat tillsynsärende mot Sveriges socialdemokratiska arbetarparti, Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund och Sveriges socialdemokratiska kvinnoförbund. När det gäller det sista lotteriet, Datumlotteriet, har vi öppnat tillsynsärende mot Bröstcancerförbundet och Prostatacancerförbundet, säger Johan Ohlsson, enhetschef på Konsumentverkets konsumentskyddsavdelning, i en intervju med TT.

Spelinspektionen har också inlett tillsynsärenden mot licensinnehavarna med anledning av DN:s granskning och Konsumentverkets skrivelser. Licensinnehavarna har två veckor, fram till den 17 oktober, på sig att svara myndigheterna Konsumentverket och Spelinspektionen.

Foto: Kajsa Lorentzon

+1
3
+1
0
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS