ANNONS

Praktiska tips för säkert och bekvämt arbete utomhus

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SVERIGE

Arbetskläder är en viktig del för att kunna arbeta utomhus, både när det kommer till att säkerställa förebyggande skydd och för att få en säker arbetsmiljö. Det finns flera viktiga faktorer att tänka på när du väljer arbetskläder och utrustning; den här artikeln kommer närmare gå in på praktiska tips för säkert och bekvämt arbete utomhus.

Att arbeta utomhus kan vara utmanande, och för många yrkesverksamma är arbetskläder en avgörande del av deras dagliga arbete. Högkvalitativa arbetskläder spelar därför en stor roll för att säkerställa att man både är säker och bekväm när man arbetar utomhus. Men vad bör man tänka på när man väljer arbetskläder för olika väderförhållanden och arbetsmiljöer? I denna artikel kan du läsa mer om några viktiga aspekter att överväga.

Varför är rätt arbetskläder viktiga?

Att välja rätt arbetskläder är inte bara en fråga om stil, utan det handlar om säkerhet och komfort. Om du till exempel arbetar på en byggarbetsplats, behöver du kläder och utrustning som skyddar mot skador och samtidigt tillåter rörelsefrihet. Genom att du investerar i hållbara arbetskläder från ett högkvalitativt företag, som till exempel de arbetskläder som finns hos Strauss, kan du minska risken för arbetsrelaterade skador och öka din produktivitet.

Korrekt valda arbetskläder kan också spela en avgörande roll för att främja lagandan och enhetligheten inom ett företag. Dessutom kan rätt arbetskläder vara anpassade till specifika arbetsuppgifter, vilket inte bara underlättar arbetet, utan också signalerar till omgivningen vilken roll eller funktion man har. I vissa branscher kan detta vara avgörande för att upprätthålla en arbetsmiljö som är säker och organiserad, samtidigt som det är förebyggande för skador.

Vilka faktorer bör man tänka på när man väljer arbetskläder för utomhusbruk?

När du väljer arbetskläder för utomhusbruk finns det flera viktiga faktorer att tänka på. Först och främst är det viktigt att välja material som både är slitstarka och andas, eftersom dessa kan göra stor skillnad i förebyggande syfte. Ventilerade, sportiga och färgglada alternativ kan vara särskilt användbara för utomhusbruk. Passformen är också viktig att tänka på, eftersom kläder som är för trånga eller för lösa kan vara obekväma och potentiellt farliga. 

Funktionella detaljer som fickor och förstärkta sömmar kan göra arbetsdagen både enklare och mer effektiv. Reflekterande detaljer kan vara en nödvändig utrustning om arbetet utförs i dåligt ljus eller nära trafik. Det är dessutom klokt att överväga lager-på-lager-principen, vilket ger flexibilitet att anpassa klädseln efter arbetsdagen. Komfort och rörelsefrihet bör heller aldrig kompromissas, eftersom dessa aspekter bidrar till både säkerhet och produktivitet.

Vilket skydd mot väderförhållanden bör man införskaffa?

Väderförhållanden kan variera kraftigt, särskilt i Sverige där det kan vara kalla vintrar och varma somrar – för att vara förberedd är det viktigt att ha rätt skydd och utrustning mot dessa olika förhållanden. Under vintern kan det vara bra att investera i varma, isolerande arbetskläder som även är vind- och vattentäta. På sommaren kan lätta, ventilerande material hjälpa till att hålla kroppstemperaturen nere. En regnig dag kan en bra regnjacka vara ovärderlig. 

Tänk på att även skydd mot solen är viktigt i förebyggande syfte och för att du ska kunna genomföra dina arbetsuppgifter i en arbetsmiljö som inte ger dig hudskador. Förutom arbetskläder, är det också viktigt att tänka på rätt arbetsskor för olika väderförhållanden. Under vintern kan till exempel ett par vattentäta och fodrade stövlar hålla fötterna torra och varma, medan ett par bekväma sandaler kan vara mer passande för sommarens varma dagar.

Hur kan man förlängda livslängden på sina arbetskläder?

Att ta hand om sina arbetskläder kan förlänga deras livslängd avsevärt, vilket också är viktigt ur miljöperspektiv. Enkla åtgärder som att följa tvättinstruktionerna och undvika överdriven användning av torktumlare kan göra stor skillnad för att ta hand om dina arbetskläder på rätt sätt. För att bibehålla funktionaliteten och komforten, är det också bra att regelbundet kontrollera kläderna för slitage och laga små skador innan de blir större problem. 

Det finns flera praktiska tips för att kunna arbeta utomhus på ett säkert och bekvämt sätt. Genom att du investerar i högkvalitativa arbetskläder som garanterar säkerhet och flexibilitet, kan du fortsätta genomföra ditt utomhusarbete effektivt och i en arbetsmiljö som främjar säkerhet. Dessutom kan du med rätt skötsel se till att dina arbetskläder håller länge och fortsätter ge dig det skydd och den komfort du behöver för att utföra arbetet på bästa sätt.

Foto: IncRev

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS