ANNONS

En man i 40-årsåldern döms för misshandel, ringa misshandel och barnfridsbrott i två fall: Slipper utvisning

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMNS KOMMUN

En man i 40-årsåldern, med adress i Oskarshamns kommun, döms för barnfridsbrott i två fall samt för misshandel och ringa misshandel.

Han får skyddstillsyn och samhällstjänst i 100 timmar, med en föreskrift om att han ska delta i den programverksamhet eller den behandling med inriktning på partnervåld som frivården finner lämplig. En övervakare utses av frivården.

Fyra månader hade dömts ut om fängelse hade valts som påföljd, står det i domen.

Kränkningsskadestånd

Den dömde ska betala sammanlagt 25 000 skadeståndskronor till två barn, för kränkning.

Det var den 17 augusti i år som mannen i ett berusat tillstånd slog sin partner, en kvinna, med flertalet slag i huvudet och på kroppen, så att hennes glasögon föll av. Han har erkänt att han slog henne, men bestritt ansvar för brott under åberopande av nödvärn. Han har uppgett att han saknar minnesbilder av var slagen träffade. Han har vidgått att kvinnans glasögon föll av. Mannen har förnekat att han kastade någon flaska.

Brottet bevittnades av två barn.

Mannen kastade dessutom en flaska på ett av barnen, med smärta och rodnad som följd.

Brottet bevittnades av det andra barnet.

Slipper utvisning

Begäran om utvisning av den dömde avslås.

”NN döms till strängare påföljd än böter. NN är tidigare ostraffad och har begått samtliga åtalade gärningar vid ett tillfälle. Även om relationsvåld i sig är en indikation på att en återfallsrisk kan föreligga gör tingsrätten bedömningen att gärningarna inte av sådant slag att det kan antas att NN kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottlighet här i landet. Det allvarligaste brottet som NN döms för har inte ett straffvärde som motsvarar fängelse i minst sex månader. Brottet är inte heller, även om det har begåtts mot en närstående, av sådan karaktär att NN inte bör få kvarstanna i Sverige. Det sagda innebär enligt tingsrättens bedömning att yrkandet om utvisning ska lämnas utan bifall”, står det i domen.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
5

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS