ANNONS

Anders Andersson (KD): “Regionen behöver köpa in mer lokalproducerad mat”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

KALMAR LÄN

”Regionen behöver köpa in mer lokalproducerad mat”, skriver Kristdemokraterna i Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

”På folkhögskolestyrelsen i Region Kalmar läns sammanträde i veckan framkom siffror som visar att endast 15,7 procent av maten som serveras på folkhögskolorna är regionalt producerad. Detta trots ett mål om att andelen ska vara minst 31 procent”, skriver KD.

“Kommer dröja 16 år”

– Jag reagerade redan i fjol på att andelen var låg och långt ifrån målet. Då var andelen 14 procent. Så visst, det har ökat, men i den här takten kommer det dröja 16 år innan regionen når målet. Målet är inte satt för skojs skull – utan som en del av regionens livsmedelsstrategi. Det är ett sätt öka vår försörjningstrygghet och stödja våra lokala livsmedelsproducenter, säger Anders Andersson (KD), ledamot i folkhögskolestyrelsen.

”Det övergripande målet i länets livsmedelsstrategi är ”Fler människor ska välja livsmedel från Kalmar län. Branschen ska, långsiktigt och hållbart, öka sin konkurrenskraft, produktivitet och innovationsförmåga.”

“Har fått ett löfte”

– Vill vi att fler ska välja livsmedel från Kalmar län så måste regionen också göra sin del. Jag har nu fått ett löfte av styrelsens ordförande om förbättring och återrapportering på nästa möte. Min förhoppning är att vi inte behöver vänta många år på att nå målet. Särskilt inte med tanke på händelserna i vår omvärld. En större andel lokalproducerad mat på våra tallrikar skapar både tillväxt och trygghet, säger Anders Andersson.

Foto: Region Kalmar län

+1
3
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS