ANNONS

SD vill att regionen ska backa upp Högsbys beslut i ett vindkraftsbeslut: “Men detta röstades ner”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

KALMAR LÄN

”På regionala utvecklingsnämndens möte under onsdagen lade Sverigedemokraterna fram två yrkanden, båda av betydelse för både kommuner och invånare. Men som så ofta förr blev dessa yrkanden nedröstade av Region Kalmar läns S-V-C-majoritet, som återigen visade sin ovilja att lyssna till lokalbefolkningens röst”, skriver SD i ett pressmeddelande.

”I ärendet om Vilemossen vindkraftspark har Högsby kommun tydligt markerat att placeringen av vindkraftverken inte är förenlig med deras intressen och framtida utveckling. Trots detta valde majoriteten, S-V-C, att köra över kommunens avvisande hållning. Sverigedemokraternas gruppledare i den regionala utvecklingsnämnden, Janita Kirchberg, yrkade att regionen skulle backa upp Högsbys beslut, men detta röstades ner.”

“Storebror-regionen”

–  Storebror-regionen bör lära sig att lyssna på sina småsyskon, kommunerna. Att i ärende efter ärende köra över och peka finger är knappast att vara inlyssnande och inkluderande, säger Janita Kirchberg (SD). Regionen måste lära sig att ta hänsyn till de enskilda kommunernas behov och önskemål i stället för att diktera över deras huvuden.

”Till kulturplanen för 2025–2028 föreslår Sverigedemokraterna att slopa den befintliga regeln att 1 procent av byggkostnaden ska gå till inköp av ny konst vid ny- eller ombyggnationer av regionens lokaler. I tider med ekonomisk osäkerhet är det rimligt att använda de 8 000 konstverk som redan finns i regionens ägo, snarare än att spendera skattemedel på nya inköp”, skriver SD.

“Fortsätter att slösa”

– Det är en på riktigt hållbar och ansvarstagande användning av resurser, säger Janita Kirchberg (SD). Trots att detta förslag är både ekonomiskt och praktiskt hållbart, väljer majoriteten som vanligt att blunda för sunt förnuft och fortsätter att slösa med skattebetalarnas pengar.

Genrebild: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS