ANNONS

M och KD: Bakläxa på kulturplan och skolkulturstrategi

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

KALMAR LÄN

”Moderaterna och Kristdemokraterna har på regionala utvecklingsnämnden (i går) med stöd av Sverigedemokraterna föreslagit att återremittera både regionens kulturplan liksom skolkulturstrategi.”, skriver M och KD i ett pressmeddelande.

– I alla regionala dokument av denna karaktär som vi fattar beslut kring är mål, aktiviteter och mätbara mått – viktiga beståndsdelar som finns till för att vi politiker ska kunna följa upp och granska arbetet för att se att regionens satsningar på kulturen på närmare 100 miljoner kronor årligen av skattemedel landar rätt, säger Carl Dahlin (M), bilden.

“Omvänt”

– Anledningen till återremiss-yrkandena är att vi inte anser att något av dokumenten är fullständiga. Skolkulturstrategin ”Relevant” bör givetvis avvakta utredningen kring hur kulturresor för skolelever i länet landar. Kulturresorna utgör nämligen 50 procent av regionens del i ”Relevant” och att fatta beslut kring något vi inte ännu har fått grepp om blir omvänt, fortsätter Anders Andersson (KD).

– Det hävdas att kulturplanen och skolkulturstrategin har utarbetats i samverkan med länets kommuner och i samråd med länets professionella kulturliv och det civila samhället. Mycket tid har visserligen lagts ned på att ”lyssna” på kommuner och branscher, men inte mycket av vad de tyckt har anammats, säger Helena Berzelius (KD).

“Inte oppositionens problem”

– Regionmajoriteten vill skrida till verket redan idag för att tiden är knapp till årsskiftet. Men att de dragit ut på tiden och nu behöver få igenom detta i en pressad tidplan är inte oppositionens problem – de borde räknat med att vi skulle komma med synpunkter och i det här fallet saknas så pass mycket viktigt att vi i regionfullmäktige kommer att kunna minoritets-återremittera frågan och då är det upp till majoriteten att se till att jobbet blir gjort antingen innan årsskiftet eller till första regionfullmäktige 2025, säger Pär-Gustav Johansson (M).

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS