ANNONS

INSÄNDARE: “När blev bullar viktigare än liv?”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

INSÄNDARE

När blev bullar viktigare än liv?

Likt zombies ska vi tralla med i reklamen om kanelbullens dag, genom att köpa, köpa, köpa bullar, men hur kan ohälsosam konsumtion få överskugga världens största massmord?

Sedan 1931 är 4 oktober djurens dag, en dag att hedra de rättslösa icke-mänskliga djuren, men i tv-soffor och på nätet ska saker inte vara djupare än ett handfat, så jakten på den godaste kanelbullen blir nyheter.

“Vem mår bra av det?”

Vem mår bra av att mata hjärnan med det bruset?

Alla arter av djur sitter inlåsta på djurparker, plågas i labb, på pälsfarmer och i djurfabriker. 

Djur saknar rättigheter, de dödas för nöje i skogarna och i djurindustrin får de leva så länge det går att tjäna pengar på deras kroppar! 

Många människor anser sig bättre än andra djur och för det bestraffas andra arter med att berövas sin frihet och sedan sina liv. Just för att vi har makten ska vi inte bete oss som odjur, utan agera moraliskt. 

Drygt 224 miljoner landlevande djur dödas dagligen, 82 miljarder årligen, samt triljoner fiskar inom matindustrin, oräkneliga djur inom klädindustrin och forskningen ses som objekt, avlas fram och dödas när helst ägaren vill!

“Vakna upp”

Fördummar vi inte oss själva genom att tycka att en kanelbulletävling är viktig, när det största globala förtrycket och våldet genom tiderna pågår dygnet runt?

Vakna upp ur konsumtionshetsen, skänk en bullpeng eller två till ett djurhem eller viltrehab, men framför allt, respektera liv genom att börja leva som vegan och bulla upp med bra mat!

Anette Ingelsson

Solna

Källor:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Djurens_dag

https://www.tv4.se/klipp/va/20199181/hon-uppfann-kanelbullens-dag-sa-mycket-omtanke-i-en-snacka

https://thatsup.se/stockholm/article/stockholms-basta-kanelbulle-2024-ar-utsedd

https://www.skaraborgslanstidning.se/artikel/elisabeth-fran-skovde-bakar-sveriges-godaste-kanelbullar-baklegenden-rasande-elegant

https://ourworldindata.org/data-insights/billions-of-chickens-ducks-and-pigs-are-slaughtered-for-meat-every-year

Genrebild: Fotoakuten

+1
6
+1
2
+1
0
+1
1
+1
0
+1
1
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS