ANNONS

Villaägarna kraftsamlar mot orimliga elpriser: “Nu får det vara nog!”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SVERIGE

Villaägarnas Riksförbund, med 230 000 hushåll som medlemmar och cirka 150 lokalföreningar runt om i Sverige, kraftsamlar mot orimliga elpriser. “Nu får det vara nog! Det är oacceptabelt att vi småhusägare får bära den stora kostnaden för Sveriges illa planerade elsystem, men där är vi nu”, skriver Villaägarna i ett mejlutkick till sina medlemmar.

Villaägarnas Riksförbund slår näven i bordet och kallar förtroendevalda, medlemmar och icke-medlemmar till en kraftsamling mot orimliga energipriser. Kraftsamlingen blir startskottet för att ställa krav på makthavare och förändra energimarknaden så att Sveriges energifiasko inte ska gräva djupa hål i hushållens plånböcker.

“Något är fel i Sveriges energimarknad. Snedvridna regeringsbeslut och EU-direktiv gör oss husägare till ständiga förlorare. El-ändena har under de senaste åren avlöst varandra. Dyr elhandel, stigande nätavgifter, hög energiskatt och ett osäkert energisystem drabbar särskilt oss villaägare”, skriver Villaägarna i ett mejlutskick till sina medlemmar.

Oacceptabelt att det blir dyrare

Villaägarna varnar för att det kommer att bli ännu dyrare. Efterfrågan på el kommer öka på grund av stora industrisatsningar samtidigt som EU:s nya prissättningsmodell trissar upp priset i Sverige. Enligt de senaste prognoserna kan vi räkna med dubbelt så dyra energikostnader till 2030.

“Nu får det vara nog! Det är oacceptabelt att vi småhusägare får bära den stora kostnaden för Sveriges illa planerade elsystem, men där är vi nu. Vi på Villaägarnas Riksförbund ser hur den skeva energimarknaden drabbar våra medlemmar. Samtalen strömmar in om behov av hjälp i ett brett spektrum av problem – alla kopplade till dyr energi. Många känner sig maktlösa mot den svårbegripliga marknaden där du som kund inte kan göra rätt”, skriver Villaägarna.

Villaägarna vill veta hur Sveriges energifiasko har drabbat dig. Berättelserna kommer att ligga till grund för att påverka och arbeta för en förändring av Sveriges trasiga energimarknad för att hushållen ska få rimliga villkor och rimliga priser. Dela med dig av din berättelse på Villaägarnas hemsida.

Man kollar tom plånbok
De dyra elpriserna gräver djupa hål i hushållens plånböcker. Nu kraftsamlar Villaägarna mot orimliga energipriser och påverka makthavare för att förändra energisystemet. Foto: Freepik

Foto: Matthew Henry/Unsplash

+1
25
+1
3
+1
0
+1
1
+1
0
+1
1
+1
2

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS