ANNONS

Begravningsombud sökes i Högsby kommun

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

HÖGSBY KOMMUN

Begravningar och begravningsplatser sköts oftast av församlingar inom Svenska kyrkan. Länsstyrelsen utser begravningsombud i varje kommun för att säkerställa att de personer som inte tillhör Svenska kyrkan också får sina intressen tillvaratagna. Sedan en tid tillbaka söker Länsstyrelsen i Kalmar län ett nytt begravningsombud i Högsby kommun.

Uppdraget som begravningsombud i Högsby kommun gäller för följande huvudmän/församlingar, samtliga ingår i Högsby pastorat: Fågelfors, Högsby, Långemåla och Fagerhult.

Enligt begravningslagen ska länsstyrelserna ge kommuner, trossamfund och livsåskådningsorganisationer tillfälle att skicka in förslag på lämpliga personer för uppdraget.

Det är viktigt att begravningsombudet är lämplig för uppdraget. Det ska vara en person med kunskaper och förståelse inom ekonomi, olika religioner, livsåskådningar och begravningsseder.

Foto: Freepik

+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS