ANNONS

En man i 60-årsåldern fick fem rätt på Eurojackpot: Blev miljonär ─ “känns kanon”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SVERIGE

“En spelare i Örebro lyckades under tisdagskvällen pricka in fem rätt på Eurojackpot och vann 1,4 miljoner kronor. Spelaren som är en man i 60-årsåldern ska använda vinsten till att unna sig det lilla extra”, skriver Svenska Spel i ett pressmeddelande.

“När tisdagens Eurojackpotdragning var avgjord stod det klart att en man i Örebro vunnit en miljonvinst. När Svenska Spel Turs kommunikatör når honom under vinstkvällen har han precis rättat sitt spel.”

“Det är overkligt”

─ Jag misstänkte att du skulle ringa, utbrister mannen glatt och tillägger:

─ Jag har precis rättat mina rader och det känns kanon! Jag var tvungen att kolla två gånger innan jag förstod att det var på riktigt. Det är overkligt.

“Mannen som är i 60-årsåldern har spelat på Eurojackpot varje vecka under en tid, men hittills bara vunnit småvinster. Denna gång blev det en vinst på 1 409 168 kronor. Fira vinsten ska han dock vänta med”, skriver Svenska Spel.

“Stort leende på läpparna”

─ Jag har aldrig vunnit något i närheten av detta! Det blir ett firande senare med nära och kära, så det blir inget ikväll. Jag ska upp tidigt och jobba imorgon. Jag kommer fortsätta vardagen som vanligt fast med ett stort leende på läpparna, berättar mannen.

“Vad mannen ska göra för vinsten är ännu inte klart”, skriver Svenska Spel.

─ Jag vet inte riktigt vad jag ska göra än. Det kanske blir en resa framöver. Nu ska jag unna mig det där lilla extra. Det känns väldigt avslappnat och skönt att inte behöva tänka på ekonomin framöver. Nu kan jag släppa lite på tyglarna, säger mannen glatt.

Emmy Altemyr, kommunikatör på Svenska Spel Tur, hade äran att gratulera vinnaren.

─ Det europeiska miljardspelet fortsätter att leverera miljonvinster på löpande band! Hittills i år har Eurojackpot gjort 59 personer i Sverige till miljonärer. Mannen i Örebro blir den andre personen i Örebro län att vinna en miljonvinst på spelet i år, avslutar Emmy Altemyr.

Den vinnande raden var spelad online på svenskaspel.se.

Rätt rad Eurojackpot, tisdag 24 september 2024: 3 – 13 – 34 – 41 – 43

Med stjärnnummer: 1 – 5

Det här är Eurojackpot:

  • Eurojackpot är ett europeiskt lottospel där bolag i 18 olika länder samarbetar.
  • Dragning sker varje tisdag och fredag.
  • Spel sker genom att välja 5 av 50 nummer samt 2 stjärnnummer av 12 möjliga.
  • Spelet kostar 25 kronor per rad.
  • Vinst delas ut från 2 rätt + 1 rätt stjärnnummer. Högsta möjliga vinst är cirka 1,2 miljarder kronor (120 miljoner euro). Ensam vinnare på 5+2 rätt är garanterad minst 10 miljoner euro.
  • I Sverige har vi haft åtta jackpotutfall, den högsta på 562 miljoner kronor i mars 2019.
  • Sedan jackpottaket höjdes har miljardvinster delats ut sex gånger, senast ca 1,3 miljarder kronor till Norge i januari 2024.

Genrebild: Svenska Spel

+1
4
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS