ANNONS

Oskarshamns kommun rasar i företagsrankingen: Leif Axelsson (SD) ställer frågor till Lucas Lodge (M)

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Leif Axelsson (SD), oppositionsråd i Oskarshamns kommun, har, med anledning av kommunens ras i Svenskt Näringslivs företagsranking, skickat in en interpellation till kommunalrådet Lucas Lodge (M).

Här är interpellationen:

“Interpellation till ordförande Lucas Lodge (M) i KSNAT

Angående Oskarshamns kommuns fortsatt försämrade företagsklimat

Oskarshamn har återigen tappat placeringar i Svenskt Näringslivs företagsklimatsranking och ligger nu på plats 233 av landets kommuner. Trots tidigare signaler om behovet av förbättringar har resultaten fortsatt att falla, vilket pekar på att det moderata och socialdemokratiska styret inte lyckas möta de utmaningar som våra företagare står inför. Bristande infrastruktur och dålig dialog med näringslivet är fortsatt stora problem.

Med anledning av detta vill jag ställa följande frågor till dig som ansvarig i kommunstyrelsens näringslivs- och arbetsutskott (KSNAT):

  1. Vilka konkreta åtgärder har tagits under din tid som ordförande för att förbättra företagsklimatet i Oskarshamn, och hur utvärderas dessa?

  2. Det låga betyget på infrastrukturen är en återkommande kritikpunkt från näringslivet. Vad görs för att lösa denna tillväxthämmande faktor, och när kan företagen förvänta sig märkbara förbättringar?

  3. Dialogen mellan kommunen och näringslivet har också fått underkänt. Vilka åtgärder har du vidtagit för att förbättra denna kommunikation, och vad är din plan för att återuppbygga förtroendet hos företagen?

  4. Med tanke på det kontinuerliga tappet i rankingen, hur bedömer du att den moderata politiken hittills har fungerat för att främja näringslivet, och vad planerar du att göra annorlunda framöver?

  5. Upplever du att samarbetet med Socialdemokraterna hämmar Moderaternas fulla potential i näringslivsfrågorna?

Oskarshamns näringsliv står inför akuta utmaningar som kräver tydliga och långsiktiga lösningar. Vi förväntar oss konkreta svar på dessa frågor för att förstå hur kommunen kan vända den negativa utvecklingen.

För Sverigedemokraterna i Oskarshamn

Leif Axelsson
Oppositionsråd
Sverigedemokraterna Oskarshamn

Arkivfoto: Peter A Rosén

Grafik: Sverigedemokraterna

Montage: Oskarshamns-Nytt

+1
29
+1
0
+1
0
+1
6
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS