ANNONS

Mopedister hindrade en polispatrull från att köra om under utryckning: “Gör aldrig om det”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

På sin Facebooksida berättar Oskarshamnspolisen att mellan 15 och 20 mopedister körde runt i centrala Oskarshamn på lördagskvällen.

Plötsligt fick polisen in ett larm om en pågående misshandel utanför centralorten.

Patrullen påkallade fri väg genom att använda blåljus och siren.

”Flera av mopedförarna hindrade aktivt patrullen från att köra om. En del av mopedisterna valde även att filma mot polisbilen”, skriver polisen.

”Att aktivt hindra utryckningsfordon som påkallar fri väg kan innebära att man gör sig skyldig till ett brott som heter blåljussabotage. Förutom det juridiska så innebär det även att vi inte kan komma fram så fort som vi vill. Många gånger handlar det om liv och hälsa när vi påkallar fri väg, där varje sekund kan ha betydelse. Om du som läser det här var en av dem som hindrade polispatrullen – gör aldrig om det”, skriver polisen.

“Tala med din ungdom”

”Som förälder och vårdnadshavare till ungdom med moped – tala gärna med din ungdom om vad som gäller. Vi kommer inte att ha något överseende med ungdomlig dumhet om du gör dig skyldig till blåljussabotage. Anmälan kommer upprättas. Tänk även på att nästa gång vi påkallar fri väg, så kan det vara du eller någon som står dig nära som ringt 112 och behöver hjälp”, skriver polisen.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
1
+1
0
+1
0
+1
6
+1
1
+1
3
+1
32

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS